Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Temperatura medie pe suprafata lunii pe timp de zi este de +100 grade Celsius iar noaptea temperatura medie scade la -150 grade Celsius.

› vrei mai mult

Bancul zilei

O femeie uratica se plange unui politist:
- Domnule politist, tipul acela ma urmareste. Cred ca e beat!
Politistul o masoara de sus pana jos si ii spune:
- Aveti dreptate. Cu siguranta, este beat!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Pentru BAC, elevii de la particular vor plati taxe

04 Septembrie 2004
"Candidatii proveniti din invatamantul particular vor sustine examenul de Bacalaureat la stat, numai cu taxa, in centrele de examen stabilite de inspectoratele scolare judetene si al municipiului Bucuresti", se stipuleaza in metodologia de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat din anul 2005. In schimb, candidatii din invatamantul de stat au dreptul sa sustina fara taxa examenul doar de doua ori. In ambele cazuri, taxele de examen se vor stabili de fiecare inspectorat scolar in parte.

Stabilirea cuantumului taxelor se va face diferentiat, in functie de numarul de probe pe care le sustine candidatul si luandu-se in calcul toate cheltuielile necesare pentru fiecare persoana. Acelasi document mai precizeaza faptul ca toti cei care nu au promovat Bacalaureatul in sesiunile anului 2003 sau ale anului 2004 "pot solicita recunoasterea unora dintre probele orale, scrise sau practice promovate in aceste sesiuni". Aceasta recunoastere este conditionata de o solicitare scrisa din partea candidatului. Mai mult, in situatia in care candidatii care au fost inscrisi fara a indeplini conditiile legale de inscriere la examen sau care au beneficiat de partinire frauduloasa, constatata de organele in drept, vor fi eliminati din examen, pierd sesiunea respectiva. Dupa caz, acestora li se poate anula chiar diploma de Bacalaureat. Ilegalitatea strangerii de fonduri "de protocol", fara a prevedea insa si pedepse pentru cei care vor continua sa faca acest lucru, pentru prima data un document ministerial stipuleaza:

"Se interzice cu desavarsire colectarea unor fonduri materiale sau banesti de la candidati, de la parintii acestora sau de la orice persoana care are rude in randul candidatilor la Bacalaureat".

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri