Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In lunile primaverii, regina albinelor face intre 1500 si 3000 de oua pe zi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

care este diferenta dintre o pereche de pantofi barbatesti si o padure? R:in perechea de pantofi intra un singur animal,in padure intra mai multe

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Pe 25 iunie incepe admiterea in licee si scoli profesionale

14 Mai 2003
Cei aproape 24.600 de elevi de clasa a VIII-a din seria curenta pot concura pentru 17.870 de locuri la liceu, cursuri de zi, 810 la cursuri serale si 540 cu frecventa redusa, a declarat, ieri, inspectorul scolar general al Capitalei, Daniela Nedelcu. Incepind de astazi, fiecare elev va primi gratuit o brosura care contine lista liceelor, numarul de locuri disponibile pe fiecare profil, codul numeric al fiecarui liceu (necesar pentru completarea fiselor) si modele de fise pentru admitere.
Locuri pentru toti
In acest an, pentru prima data, Inspectoratul Scolar a normat clasele de liceu aproape de limita maxima de 30 de elevi prevazuta de lege. Astfel, fiecare clasa va avea din start 29 de elevi, fata de 25 in anii anteriori, ceea ce inseamna ca repetentii sau elevii care trebuie sa se transfere din motive medicale sau pentru a se apropia de domiciliu vor suprapopula clasele peste limita legala. La scolile de arte si meserii vor fi disponibile 8.610 locuri. Inspectoratul Scolar estimeaza ca, in acest an, fiecare absolvent de gimnaziu va avea garantat cel putin un loc in invatamintul profesional, chiar daca sute de absolventi din provincie vor opta, asa cum s-a intimplat anul trecut, pentru licee din Bucuresti. Reamintim ca in 2002, in Capitala, citeva sute de absolventi de gimnaziu au ramas pe drumuri, fara posibilitatea de a-si continua studiile.
Test unic pentru liceele bilingve
Admiterea la liceu se va desfasura prin sistemul computerizat. Singurul element de noutate ii priveste pe elevii care vor concura pentru licee bilingve. Inspectoratul Scolar al Capitalei a anuntat ieri ca acestia nu vor mai da un test de aptitudini la liceul respectiv, ci un test unic, la nivelul Capitalei, in urma caruia vor fi repartizati la liceele bilingve, cu ajutorul computerului, in ordinea optiunilor exprimate. Admiterea va incepe pe 25 iunie, dupa incheierea examenului de Capacitate, perioada 26 iunie-4 iulie fiind destinata completarii de catre elevi si parinti a fiselor cu optiuni. Repartizarea computerizata va avea loc pe 10 iulie. Topul liceelor bucurestene, in functie de media limita de admitere de anul trecut, este urmatorul: Colegiul National "Sf. Sava" - media limita 9.54, Colegiul de Informatica "Tudor Vianu" - 9.25, Colegiul National "Mihai Viteazul" - 9.19, pentru profilurile matematica-informatica, cu studierea limbii engleze. Urmatoarele trei licee cu mare cautare au fost "Dimitrie Cantemir", "Gh. Lazar" si "Gh. Sincai", unde nu au avut acces candidatii cu medii sub 9.00.
Clasa a IX-a, obligatorie
Incepind din acest an, toti elevii clasei a VIII-a sint obligati sa se inscrie la liceu sau la o scoala de arte si meserii, au anuntat reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii. Cei 320.000 de elevi inscrisi in acest moment in ultimul an de gimnaziu vor avea la dispozitie 175.000 de locuri in licee, la cursuri de zi si alte 5.000 de locuri la cursuri serale si fara frecventa. Cei care rateaza admiterea la liceu se vor inscrie, obligatoriu, la scoala de arte si meserii, unde sint disponibile 140.000 de locuri.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri