Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un om adoarme in aproximativ 7 minute.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un nebun se plimba prin curtea spitalului tarand un lant dupa el:
-Nu ati vazut un om invizibil?
-Nu!
-Daca il vedeti, spunetii ca i-am gasit cainele!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Obligatoriu in clasa a IX-a

12 Septembrie 2003
Elevii care au absolvit gimnaziul sunt obligati sa se inscrie in clasa a IX-a la o scoala de arte si meserii daca nu au fost admisi la liceu * In schimb, parintii isi pot tine acasa copiii de sase ani daca nu vor sa-i inscrie in clasa intai.

Potrivit declaratiei secretarului de stat pentru invatamant preuniversitar, Irinel Chiran acordata Mediafax, elevii care au absolvit gimnaziul sunt obligati sa se se inscrie in clasa a IX-a la o scoala de arte si meserii daca nu au fost admisi la liceu. In schimb, parintii isi pot tine acasa copiii de sase ani daca nu vor sa-i inscrie in clasa intai. Se pare ca numarul celor care nu doresc sa-si inscrie copilul la scoala in clasa intai este mare, Ministerul Educatiei fiind in acest sens nevoit sa reduca in unele judete numarul posturilor de invatator. Un exemplu in acest sens este judelul Mehedinti unde Irinel Chiran sustine ca au fost scoase de pe liste 16 posturi de invatator. In judetul Mures, inspectoratul scolar a primit peste 2200 de cereri din partea parintilor care refuza sa-si inscrie copiii de sase ani in clasa intai, din aceasta toamna.

In cazul elevilor care au absolvit opt clase si care nu au promovat capacitatea, lucrurile stau putin diferit. Astfel, ei sunt obligati sa-si continue studiile intr-o scoala de arte si meserii, pentru a obtine o calificare ce sa le permita angajarea dupa varsta de 16 ani, a adaugat secretarul de stat.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri