Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pestera Vantului este cea mai lunga pestera din Romania. Are 50 km.

› vrei mai mult

Bancul zilei

De ce oltenii nu fac schi nautic?
- Nu au lac in panta.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Numar record de elevi la Bac

23 Iunie 2008
Mai mult 230.000 de elevi din clasa a XII-a sustin, luni, prima proba orala a examenului de Bacalaureat, cea la Limba si Literatura Romana.

In Capitala se inregistreaza in acest an o cifra record de participanti, aproape 28.000 absolventi ai anilor terminali. In aceasta cifra sunt inclusi atat absolventi ai promotiei 2007-2008, dar si ai promotiilor anterioare.

Bacalaureatul in Bucuresti se desfasoara in 74 de centre, iar corectarea lucrarilor de la probele scrise este realizata in 24 de centre de evaluare.

Probele orale, care sunt eliminatorii, vor continua in zilele de 24 si 25 iunie cu limba si literatura materna, respectiv pe 25 si 26 iunie la limba si literatura moderna. Notele obtinute la examenele orale nu pot fi contestate.

Examinarea la probele orale se va realiza de catre doi profesori de specialitate, in prezenta a cel putin trei candidati. Fiecare profesor va evalua elevul cu note de la 1 la 10, dar diferenta dintre notele celor doi profesori evaluatori nu poate depasi un punct.

Pentru sustinerea examenelor orale, candidatii vor extrage un singur bilet. Acestia au dreptul si la un al doilea bilet, dar in acest caz nota va fi scazuta cu un punct.

Prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, va avea loc vineri, 27 iunie. Urmeaza proba la limba si literatura materna pe 30 iunie, iar pe 1 iulie proba obligatorie a profilului. Zilele de 2 si 3 iulie sunt rezervate probelor scrise sau practice din ariile curriculare corespunzatoare specializarii.

Rezultatele vor fi afisate pe 5 iulie, zi in care vor putea fi depuse si eventualele contestatii. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat vor fi anuntate pe 9 iulie. A doua sesiune va avea loc intre 18 august si 1 septembrie.

Candidatii care in sesiunile precedente au promovat doar anumite discipline si nu intregul examen vor sustine la cerere numai probele nepromovate sau la care nu au participat.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri