Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Ai parte de cateva momente mai incordate din cauza discutiilor cu un coleg/a sau cu un prieten/a. Reusesti totusi sa treci cu rapiditate peste acest incident. Pe seara se anunta musafiri.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Se spune ca pisicile au fost domesticite pentru prima oara in Egipt. Noile studii arata ca legatura dintre oameni si pisici dateaza de mai bine de 9.000 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In fiecare din noi doarme un geniu. Si cu fiecare zi tot mai adanc si mai adanc.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

"Notele de 10 stricau imaginea Bac-ului"

25 Iunie 2003
Desi bacalaureatul este in toi, absolventii de liceu sint nemultumiti de calificativele care au luat locul notelor la probele orale. O vara fierbinte, si la propriu, si la figurat, pentru tineretul studios.
Multi dintre candidatii care au sustinut ieri proba orala de limba si literatura romana au fost nemultumiti de noul sistem de notare cu admis/respins, sustinind ca notele mari de la oral ar fi crescut media finala. "Notarea cu calificativ este buna pentru cei slabi, care se bucura ca au primit admis. In cazul meu, nota 10 m-ar fi ajutat mai mult decit calificativul "admis" pentru ca asa aveam o medie mai mare", a declarat Elena G., care sustinea examenul la Colegiul National "I.L. Caragiale". Profesorii spun si ei ca notele erau mai obiective decit calificativele. "Elevii se pregateau mai serios atunci cind stiau ca primesc o nota care conteaza", a declarat un profesor de specialitate. De cu totul alta parere au fost unii elevi mai putin pregatiti. "E bine pentru ca toata lumea trece", ne-a declarat Rodica T. Adrian Stoica, directorul serviciuui National de Evaluare si Examinare are la rindu-i o explicatie: "S-a constatat ca, la probele orale, notarea era subiectiva, de aceea am renuntat la note in favoarea calificativelor. Anii trecuti am constatat ca multi dintre elevii care luau 5, 6 la scris la limba romana, la oral, la aceeasi materie, luau 9 sau 10. Stricau imaginea publica a bacalaureatului, erau prea multi de 10 la oral. Or, in scris, nu ai emotiile de la oral, esti singur in fata foii de hirtie si ai un timp anume de lucru, de aceea credem ca rezultatele la scris sint cele care arata adevarata valoare a elevului, iar, pentru multi, notele la oral nu faceau decit sa ajute la marirea, uneori nemeritata, a mediei". "Nu se poate spune ca au trecut toti din cauza ca se dau calificative. Au fost elevi care au picat si in acest an pentru ca profesorii au un barem si calificativul admis se da de la nota 5 in sus. Intotdeauna procentul de promovare la oral a fost de aproximativ 98 la suta, indiferent daca se dau note sau calificative", a mai spus Stoica. La probele orale, elevii claselor a Xll-a din promotia 2003 au avut, pe linga subiectele facute publice pe Internet, si de comentat un text la prima vedere, de regula o stire din mass-media.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri