Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Pe timpul vietii inghitim, in somn, cam 70 de insecte si 10 paianjeni.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Mai vecine, sunt obosit-mort!
-Da' ce-ai patit?
-S-a luat unu' de sora-mea si statea cam la 10 km si m-am dus PE JOS sa-l bat.
-Aoleu,si te-ai intors tot pe jos?
-Nu, cu salvarea!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Ministerul Educatiei nu recomanda simularea tezelor unice

25 Ianuarie 2007
Ministerul Educatiei anuntat, marti, ca va transmite inspectoratelor scolare judetene recomandarea de a nu simula tezele unice pana la aprobarea calendarului si a metodologiei de examen, aflate in prezent in dezbatere publica.

Elevii din cinci unitati de invatamant vrancene au simulat, miercuri, 17 ianuarie, tezele cu subiect unic. Desi la nivel national s-a decis introducerea acestor teze incepand cu semestrul al II-lea, Inspectoratul Scolar Judetean a decis simularea acestui tip de examen in cinci scoli vrancene.

Subiectele au fost concepute pe plan local, iar elevii au avut la dispozitie 50 de minute pentru rezolvarea lor. Elevii vor putea opta pentru trecerea notelor in catalog.

Ministerul Educatiei subliniaza ca notele de la tezele unice nu vor conta la admiterea in liceu. Accesul in clasa a IX-a in anii 2007 si 2008, in cazul elevilor claselor a VII-a si a VIII-a din anul scolar 2006-2007 se va face ca urmare a desfasurarii testelor nationale.

Scopul acestor teze este ca in doi ani sa inlocuiasca tezele nationale, conform propunerii Ministerului Educatiei. Toate probele vor fi scrise si vor consta intr-un subiect unic elaborat la matematica, limba si literatura materna si limba si literatura romana.

Conform proiectului MEdC aflat in dezbatere publica, elevii de clasa a VII-a vor da teza cu subiect unic la matematica in data de 4 mai, la limba si literatura materna in data de 10 mai si la limba si literatura romana in data de 17 mai.

MEdC propune si o perioada speciala pentru teze, pentru elevii "intarziati", in iunie si in august. Aceasta perioada speciala este de fapt un interval de timp prestabilit, in care sustin tezele elevii absenti sau amanati de la sesiunea sau sesiunile anterioare.

Sursa: Realitatea TV

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri