Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Libelula este carnivora hranindu-se cu insecte mari si mici, de la tantari, fluturi, molii pana la libelule mai mici, iar in stadiul de nimfe in mediul acvatic consuma larve, mormoloci si chiar pesti mici, atata timp cat sunt mai mici decat ele.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- Serviti mormoloci in acest restaurant?
- Servim pe oricine! Luati loc!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Ministerul Educatiei interzice editarea, difuzarea si folosirea brosurilor cu subiecte, in scoli

19 Martie 2008
Subiectele de matematica catalogate de elevi dificile sunt banale si mai usoare decat in 2007, cred profesorii. Ministerul Educatiei interzice editarea brosurilor cu subiectele pentru Bacalaureat, deoarece subiectele postate pe internet sunt in dezbatere publica si vor fi definitivate abia din 12 aprilie. Intr-o nota transmisa inspectoratelor scolare, MECT interzice ca brosurile editate sa fie difuzate in scoli sau sa fie utilizate in procesul de predare.

Mihaela Suciu, consilierul ministrului, a declarat: "Dupa 12 aprilie, vom vedea daca vom da acordul editurilor sa editeze astfel de brosuri. La acea data noi vom posta pe internet subiectele finale si rezolvarile la matematica, fizica, chimie si informatica". Aceasta a adaugat ca dupa 12 aprilie vor fi transmise in toate scolile DVD-uri cu subiectele pentru Bacalaureat.

Subiectele grele de la matematica sunt, de fapt, usoare. Ministerul Educatiei intentioneaza sa modifice subiectele pentru matematica, dupa ce mai multi elevi, profesori si parinti au semnat o petitie on-line. Acestia acuza ca subiectele propuse la matematica sunt prea grele. MECT a transmis ca subiectele sunt diferite fata de anul trecut pentru ca actualii elevi de clasa a XII-a vor da examen dupa alte programe decat cei de anul trecut.

Am discutat cu doi profesori de matematica din Bucuresti care ne-au spus nu doar ca subiectele sunt usoare, ci chiar mai usoare decat subiectele din 2007. "Subiectele sunt banale. In comparatie cu anul trecut, subiectul 1 are un grad de dificultate foarte putin marit, dar micsorat la subiectul 2 si 3, care sunt mai usoare.

Daca ministerul va schimba subiectele, va crea un precedent si, de fiecare data, elevii vor spune ca subiectele sunt grele, pentru a obtine subiecte mai usoare", ne-a spus Daniel Petriceanu, profesor de matematica la Colegiul National "Mihai Viteazu". Profesorul Sever Moldovean, de la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", a spus ca subiectele postate pe internet sunt mai usoare decat cele de anul trecut.

"Subiectele nu sunt grele. E doar sperietura de inceput! Dar acum, vrem sa luam toti 10? Suntem toti genii la matematica? Cei care isi dau cu parerea sunt diletanti. Daca le-ai cere sa iti dea un exemplu concret, nu ar sti sa-ti spuna!", ne-a spus profesorul de matematica. Subiectele vor suferi modificari, in baza observatiilor punctuale primite, respectandu-se programele scolare in vigoare.

Gandul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri