Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Eusthenopteron a fost unul dintre primii pesti care a respirat cu ajutorul plamanilor si care s-a folosit de aripioare pentru a se deplasa incoace si incolo.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In China sa inventata un robot care a prins in 5 minute 100 de hoti.In SUA in 5 minute a prins 50 de hoti.Iar in Romania in in 5 minute a fost furat robotul.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Masuri suplimentare privind desfasurarea examenului national de Bacalaureat

20 August 2008
In vederea asigurarii unor conditii optime a examenului de Bacalaureat, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului recomanda tuturor inspectoratelor scolare din tara aplicarea urmatoarelor masurilor care se impun in situatie de canicula:

1. asigurarea ventilatiei corespunzatoare in salile de examen, in functie de posibilitatile si dotarile spatiilor respective.

2. pentru a preintampina eventuale incidente, trebuie asigurata apa potabila in toate salile de examene atat pentru profesorii din comisii, cat si pentru candidati.

3. la nivelul tuturor centrelor de examen trebuie asigurata asistenta medicala permanenta.

4. pentru proba practica F la Educatie fizica, precum si pentru proba F la Maiestrie sportiva se recomanda sustinerea acestora incepand cu ora 7.00 a zilei de examen. De asemenea, se recomanda ca, acolo unde acest lucru este posibil, probele sportive sa fie sustinute de catre candidati in sali de sport. In situatia in care unele dintre probelele sportive nu pot fi sustinute in sali de sport, sustinerea acestora trebuie programata in intervalele orare in care temperatura aerului permite desfasurarea lor in conditii optime. Comisia Judeteana de Bacalaureat a Municipiului Bucuresti raspund de asigurarea asistentei autorizate pe tot parcursul desfasurarii probelor sportive.

Toate Comisiile de Bacalaureat Judetene a Municipiului Bucuresti vor monitoriza si modul de desfasurare a probelor de examen in cazul candidatilor aflati in situatii speciale si care sustin aceste probe la domiciliu sau in spital.

Masurile mentionate sunt in conformitate cu art. 6 si art. 11 din Metodologia de organizare si desfasurare a examenului national de Bacalaureat 2008.

Probele orale vor continua in zilele de 19 august cu limba si literatura materna, respectiv 20 august - limba si literatura moderna. Prima proba scrisa (limba si literatura romana) se va desfasura joi, 21 august.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri