Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Incasii cultivau suprafete mari de pamant pentru a produce alimente oferite in exclusivitate Zeului Soare, sub forma de ofrande rituale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Aveti bere la rece?
-Da,am.
-Scoateti-o repede pana nu se imbolnaveste.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Manual de copiat la Bacalaureat

11 Iunie 2008
O culegere cu rezolvari la subiecte de Limba si Literatura Romana de la proba orala a Bacalaureatului a fost tiparita de Editura Sigma, cu acordul Ministerului Educatiei.

Un volum costa doar 16 lei, iar agentiile de acreditare si evaluare a calitatii din invatamantul preuniversitar considera ca aceasta carte are ca scop incurajarea fraudei la Bacalaureat, informeaza Gardianul.

Dupa tot scandalul subiectelor de la Bacalaureat, de la proba orala de limba romana, Ministerul Educatiei a anuntat, prin mai multe comunicate de presa, ca nu se va opera nicio modificare sau schimbare a celor existente pe site-ul institutiei guvernamentale.

Agentiile de evaluare si acreditare a calitatii din invatamantul preuniversitar au tras mai demult repetate semnale de alarma, potrivit carora orice modificare de subiecte ar fi dat peste cap productia de culegeri cu texte rezolvate, tiparite de editurile interesate si concepute ca sa apara tocmai in aceasta perioada de pregatire a elevilor.

Insa, nicio organizatie de specialitate nu s-a asteptat ca unele edituri sa fie atat de ingenioase si care, in incercarea de a veni in sprijinul candidatilor de la Bacalaureat, au scos pe piata exemplare de culegeri in marime liliput.

O astfel de culegere a fost tiparita de catre Editura Sigma sub denumirea "Ghid de pregatire pentru Bacalaureat - Limba si Literatura Romana, biletele pentru proba orala".

Inca de pe coperta exista atentionarea ca aceasta culegere nu tipareste doar subiectele aparute pe site-ul Ministerului Educatiei, pentru acei candidati care nu au acces la Internet, ci si faptul ca volumul in discutie contine "Rezolvari posibile".

"Cu alte cuvinte, editura in cauza a tiparit un volum care sa-i ajute pe elevi sa copieze. Cartea poate fi foarte usor mascata intr-un buzunar de pantaloni, cuprinde toate subiectele si rezolvarile si poate fi foarte usor de manevrat in banca", a declarat pentru Gardianul Gheorghe Radulescu, profesor de romana la Liceul "George Enescu" din Bucuresti.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri