Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Sunt aproximativ 540,000 de cuvinte in limba engleza, cam de 5 ori mai multe decat erau pe vremea lui Shakespeare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

culme cutremurului: sa urci cu liftu si sa cobori cu apartamentul

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Mai sunt cinci zile pana la Bac

18 Iunie 2008
Aproximativ 230.000 de elevi sustin luni si marti prima proba a examenului de Bacalaureat, cea orala la limba si literatura romana.

Decizia Ministerului Educatiei de a reduce proportia clasicilor literaturii romane in continutul subiectelor la aceasta proba a provocat recent nemultumirea reprezentantilor Academiei Romane, precum si a unei parti a opiniei publice.

Ministerul a mentinut insa actuala forma a subiectelor, motivand ca elevii trebuie sa stie sa comunice in lumea reala, pe langa faptul ca trebuie sa aiba un bagaj cultural important.

Candidatii trebuie sa stie ca intrarea in sala de examen se face la ora prevazuta de comisie pentru fiecare grupa, ca vor avea in fata cate doi profesori de specialitate, ca in cazul in care subiectele nu le sunt pe plac pot alege un al doilea bilet, cu pretul unui punct din nota finala.

Aceasta urmeaza a fi calculata ca medie aritmetica intre notele acordate de respectivii examinatori. Diferenta dintre cele doua calificative nu poate fi insa mai mare de un punct.

Dupa limba si literatura romana, Bacalaureatul va continua cu alte doua probe orale, la limba si literatura materna si la limba si literatura moderna. Saptamana viitoare este programata o singura proba scrisa, tot la limba romana.

Elevii sunt repartizati in 674 de centre de examen, iar lucrarile vor fi evaluate in 137 de centre zonale de evaluare.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri