Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Este o perioada destul de tensionata, si asta ar putea duce la neintelegeri in relatia cu prietenii de joaca. Pastreaza-ti calmul si incearca sa gasesti o solutie de compromis!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai mare biblioteca din lume este Library of Congress, din Washington DC, aceasta gazduind aproape 119 milioane de carti, dispuse pe rafturi a caror lungime insumata atinge 853 km.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cum se numeste femeia care stie mereu unde este sotul ei?
- VADUVA !

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Mai multe locuri decât absolventi

17 Iunie 2003
Cu o întârziere de câteva luni, Ministerul Educatiei a aprobat cifra de scolarizare pentru anul universitar 2003-2004. Dacă la locurile subventionate de la bugetul de stat, numărul locurilor pentru viitorii studenti este acelasi ca si anul trecut, respectiv 60.000, în ceea ce priveste numărul locurilor cu taxă, acesta a crescut considerabil cu aproape 20.000. La o taxă de scolarizare care se învârteste în jurul sumei de 500 de dolari, se poate spune că universitătile de stat s- au apucat de afaceri. Anul trecut, Ministerul Educatiei aprobase 50.000 de locuri cu taxă la universitătile de stat, dar pentru următorul an academic sunt circa 70.000 de locuri. Si dacă le mai punem si pe cele aproximativ 35.000 de la universitătile particulare, vom ajunge la un număr impresionant de locuri de peste 150.000. Asta, în conditiile în care sunt numai 130.000 de absolventi anul acesta. Printre universitătile fruntase care au cerut locuri cu taxă se numără Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj cu 6.900, urmată îndeaproape de Academia de Studii Economice din Bucuresti cu 6.150. La ceva distantă sunt Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi - 4.100 si Universitatea din Bucuresti cu 2.800. "Cifrele propuse de universităti se încadrează în capacitatea de scolarizare admisă de Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academică", spune Ioan Ianos, director în Ministerul Educatiei. Pe de altă parte, Ioan Ianos apreciază că "oferta depăseste cererea" si că sunt "mai multe locuri decât absolventi", dar că în acest caz va exista o concurentă pe piata educatională.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri