Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In 2017, potrivit unui studiu Eurostat, Romania avea cea mai mica cheltuiala guvernamentala pentru sistemul educational din Uniunea Europeana.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un tip isi cumpara o masina 4x4.Seara,un betiv vede ce scrie pe masina:4x4.Scoate un cui din buzunar si racaie pe masina:=16.Vede a doua zi propietarul masinii ce i-a facut betivul si spune:
-Ba,masina asta e noua si unu si-a gasit sa racaie pe ea.Trebuie sa fac ceva!
S-a gandit mai bine tipu' si se duse la vopsit.Isi vopseste masina si seara vine iar betivu care racaie pe masina:=16.
A doua zi:
-Ba,daca asta o sa faca asa mereu,ia sa formez eu un 4x4=16,ca sa se sature!
Se duce tipu' la auto service si isi asambleaza 4x4=16 pe masina.
Seara,betivul vede ,,4x4=16" si racaie:Corect!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Locuri speciale pentru elevii rromi

27 Aprilie 2004
Ministerul Educatiei si Cercetarii a stabilit si a transmis luni catre inspectoratele scolare judetene metodologia si calendarul admiterii candidatilor rromi pe locurile speciale din invatamantul liceal si profesional. Elevii rromi care vor dori sa urmeze invatamantul liceal sau profesional in anul scolar 2004/2005 vor avea la dispozitie cel mult doua locuri in fiecare clasa, iar in cazul in care exista mai multe solicitari se va tine cont de mediile cele mai mari. Conform Metodologiei privind fundamentarea cifrei de scolarizare si stabilirea retelei unitatilor de invatamant preuniversitar de stat pentru anul scolar 2004 / 2005, clasele de inceput din invatamantul liceal si profesional vor fi constituite din 28 de elevi, iar locurile pentru candidatii de etnie rroma "vor fi stabilite de inspectoratele scolare care le vor repartiza pe unitati de invatamant".

Inspectoratele scolare au obligatia sa-i informeze despre aceste facilitati pe elevii rromi din clasa a VIII-a si pe parintii acestora, astfel incat, pana in 4 iunie, institutiile judetene de invatamant sa poata cunoaste optiunile pentru locurile distincte care vor fi acordate elevilor acestei etnii.

Potrivit graficului, in 15 mai vor fi afisate locurile speciale pentru candidatii rromi, iar in 4 iunie au loc inscrierile candidatilor pentru locurile speciale destinate romilor la Comisia Judeteana de Admitere sau a Municipiului Bucuresti, prin inspectorul pentru rromi din cadrul ISJ-urilor si al Municipiului Bucuresti. Pe linga cererea de inscriere, candidatii rromi vor anexa: copia legalizata a certificatului de nastere; recomandarea scrisa din partea presedintelui unei organizatii civice, culturale sau politice a rromilor, legal constituita.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri