Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Chiar daca totul pare perfect pentru tine, fii mai atent/a la alimentatie. De cand n-ai mai alergat?

› vrei zodia ta

Bancul zilei

- Detinut, de ce nu vine nimeni sa te viziteze? Ce, tu n-ai rude?
- Cum sa nu, am! Dar sunt deja aici, toti ...

› vrei mai mult

Cultura generala

Elicopterul a fost inventat in anul 1907 de francezul Paul Cornu.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Liceele particulare

19 Iulie 2007
Pentru elevii care au promovat Testele Nationale, dar nu au fost admisi la un liceu, exista posibilitatea ca acestia sa-si continue studiile inscriindu-se la un liceu particular. Oferta liceelor particulare autorizate de ARACIP este foarte variata, iar elevii au de unde alege. Inscrierile la aceste licee se fac pe toata perioada verii pana pe data de 15 septembrie. In Bucuresti sunt 13 licee particulare acreditate.

Admiterea la un astfel de liceu se face, de cele mai multe ori, prin concurs de dosare, iar in cazul in care sunt prea multi candidati, adimterea se face in ordinea mediilor, conditia de baza fiind aceea ca elevul sa fi promovat Testele Nationale. La inscriere elevii au nevoie de aceleasi acte ca si la liceele de stat. Taxa de scolarizare difera de la liceu la liceu si poate fi platita in mai multe rate.

Printre avantajele liceelor particulare putem enumera: clasele sunt formate dintr-un numar mic de elevi , dispun de laboratoare dotate, desfasoara activitati sportive variate etc. Elevii pot alege dintre multe specializari, precum matematica-informatica, stiintele naturii, filosofie si economie.

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri

Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate