Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Azi te vei plictisi, dar nu pentru mult timp. Vei apela la cel/cea mai bun/a prieten/a sa te scoata din aceasta stare de monotonie.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

Stii care e culmea mizeriei? -sa aiba purici si paduchi

› vrei mai mult

Cultura generala

Lacul Bosumtwi din Ghana a fost format intr-un loc facut de un meteorit.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Liceele particulare

19 Iulie 2007
Pentru elevii care au promovat Testele Nationale, dar nu au fost admisi la un liceu, exista posibilitatea ca acestia sa-si continue studiile inscriindu-se la un liceu particular. Oferta liceelor particulare autorizate de ARACIP este foarte variata, iar elevii au de unde alege. Inscrierile la aceste licee se fac pe toata perioada verii pana pe data de 15 septembrie. In Bucuresti sunt 13 licee particulare acreditate.

Admiterea la un astfel de liceu se face, de cele mai multe ori, prin concurs de dosare, iar in cazul in care sunt prea multi candidati, adimterea se face in ordinea mediilor, conditia de baza fiind aceea ca elevul sa fi promovat Testele Nationale. La inscriere elevii au nevoie de aceleasi acte ca si la liceele de stat. Taxa de scolarizare difera de la liceu la liceu si poate fi platita in mai multe rate.

Printre avantajele liceelor particulare putem enumera: clasele sunt formate dintr-un numar mic de elevi , dispun de laboratoare dotate, desfasoara activitati sportive variate etc. Elevii pot alege dintre multe specializari, precum matematica-informatica, stiintele naturii, filosofie si economie.

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri