Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Ai posibilitatea sa te implici in noi activitati, care ti-ar putea aduce satisfactii. Ai multe idei si planuri, dar cel mai bine ar fi sa astepti momentul potrivit pentru a le pune in practica.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Punctul cel mai departat de ochi la care un obiect poate fi vazut fara interventia acomodarii se afla la 6m (punctum remotum), iar punctul cel mai apropiat se afla la 25 cm (punctum proximum) (se modifica cu varsta).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Badea Gheorghe a inceput sa repare acoperisul casei.
Partea buna e ca a ajuns in virful casei.
Partea proasta e ca a inceput sa alunece.
Partea buna e ca s-a prins de burlanul casei.
Partea proasta e ca burlanul s-a rupt.
Partea buna e ca sub el era o capita de fin.
Partea proasta e ca in capita era o furca cu tepii in sus.
Partea buna e ca n-a cazut pe furca.
Partea proasta e ca nici pe capita n-a cazut...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Liceele particulare

19 Iulie 2007
Pentru elevii care au promovat Testele Nationale, dar nu au fost admisi la un liceu, exista posibilitatea ca acestia sa-si continue studiile inscriindu-se la un liceu particular. Oferta liceelor particulare autorizate de ARACIP este foarte variata, iar elevii au de unde alege. Inscrierile la aceste licee se fac pe toata perioada verii pana pe data de 15 septembrie. In Bucuresti sunt 13 licee particulare acreditate.

Admiterea la un astfel de liceu se face, de cele mai multe ori, prin concurs de dosare, iar in cazul in care sunt prea multi candidati, adimterea se face in ordinea mediilor, conditia de baza fiind aceea ca elevul sa fi promovat Testele Nationale. La inscriere elevii au nevoie de aceleasi acte ca si la liceele de stat. Taxa de scolarizare difera de la liceu la liceu si poate fi platita in mai multe rate.

Printre avantajele liceelor particulare putem enumera: clasele sunt formate dintr-un numar mic de elevi , dispun de laboratoare dotate, desfasoara activitati sportive variate etc. Elevii pot alege dintre multe specializari, precum matematica-informatica, stiintele naturii, filosofie si economie.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri