Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Vara pe Uranus dureaza 21 de ani - dar si iarna tot atat.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce spune o blonda care este in varful carierei sale profesionale?
- "Bine ati venit la McDonald's!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Liceele din Capitala au iesit la agatat candidati

18 Mai 2005
Peste 100 de licee si scoli profesionale din Capitala isi prezinta oferta pentru admiterea 2005, in cadrul unui tirg deschis ieri la Palatul Copiilor. Majorete, cow-boy, steaguri americane, aeromodele si produse de patiserie, Biblii si vesminte preotesti, toate acestea sint mijloace inedite prin care liceele incearca sa atraga atentia candidatilor. Manifestarea se adreseaza celor circa 20.000 de elevi bucuresteni care vor absolvi gimnaziul in acest an, dar si parintilor acestora.

In functie de rezultatele scolare si de cele obtinute la Testele Nationale, de preferinte si de aptitudini, elevii vor trebui sa isi formuleze optiunile pentru continuarea studiilor. Prima zi a Tirgului de Oferta Educationala Bucuresti-2005 a atras multi vizitatori, in cea mai mare parte elevi si parinti. Oferta liceelor si scolilor de arte si meserii este bogata si variata, iar toate unitatile scolare ofera brosuri de prezentare.
Cel mai inedit mod de prezentare l-a avut Grupul Scolar de Arte si Meserii patronat de Confederatia Mestesugareasca “Spiru Haret”, la al carui stand a fost amenajat un salon de infrumusetare “ad-hoc”. Vizitatorii puteau proba, “pe propria piele”, cit de bine sint pregatiti elevii de la scoala profesionala, viitori manichiuristi, cosmeticieni, frizeri sau coafori.
Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara “Dumitru Motoc” imbia vizitatorii cu piini, colaci si produse de patiserie confectionate de elevi, iar la standul Colegiului Tehnic “Petru Rares“ erau expusi pantofi, genti si alte produse din piele. Specificul Seminarului Liceal Ortodox era exprimat prin Biblii si vesminte preotesti, in timp ce Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” expunea costume de balerine. Licee de elita precum Tudor Vianu ofereau celor interesati si oferta in format electronic, pe CD, in limba engleza.
Liceele particulare sint si ele reprezentate la tirg. Celor existente si in anii precedenti li s-a adaugat acum Liceul International Bilingv “Mark Twain”, care ofera 100 de locuri la profilurile real si umanist, taxa fiind de 7 milioane de lei/luna. Expozitia poate fi vizitata zilnic, intre orele 10.00-18.00, pina luni, 23 mai.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri