Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Hainele nu incalzesc, ci au rolul de a impiedica aerul rece sa ajunga la piele.

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Stii bancul ala cu iepurele in baie?
-Nu!
-Nici eu, ca usa era inchisa.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Inscrierea in clasa a XI-a fara examen

28 Septembrie 2004
"Elevii claselor a X-a nu trec prin filtru, nu dau nici o treapta sau alt examen de acest fel, ci intra in clasa a XI-a numai pe baza rezultatelor scolare", a declarat directorul general Liliana Preoteasa. Admiterea in clasa a XI-a, in anul scolar 2005-2006, se va face in baza unei cereri de inscriere, o selectie a elevilor in functie de medii existand numai in cazurile in care numarul de locuri pentru ciclul superior de liceu scade, comparativ cu cel alocat pentru clasele a IX-a si a X-a. Potrivit ordinului ministrului Educatiei privind metodologia de continuare a studiilor dupa finalizarea invatamantului obligatoriu, admiterea in clasa a XI-a se face fara examen, in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere in ciclul superior al liceului, in limita limita locurilor disponibile. Ordinul poate fi consultat pe pagina de Internet a Ministerului Educatiei. Media se calculeaza pornind de la media din ultimii doi ani (a lX-a si X-a) la disciplinele din aria curiculara corespunzatoare specializarii sau calificarii profesionale la care se doreste continuarea studiilor si de la media generala de absolvire a claselor a lX-a si a X-a. Cele doua valori se aduna, dupa care suma rezultata se imparte la doi.

Astfel, elevii cu medii mici ar putea pierde locul ocupat la liceu dupa repartizarea computerizata de la finalul clasei a VIII-a doar daca directorul unitatii de invatamant cere, pentru clasa a XI-a, un numar mai mic de locuri decat cel solicitat pentru clasa a IX-a, a declarat pentru Mediafax Liliana Preoteasa, director general in Ministerul Educatiei si Cercetarii. Cei care nu reusesc sa intre in clasa a Xl-a vor merge pe piata muncii, fiind vorba, probabil, despre cei cu mediile cele mai mici, a mai spus Preoteasa.

"Elevii nu trec prin nici un filtru, ei stau acasa si asteapta rezultatul cererii pentru inscrierea in clasa a Xl-a, cerere care trebuie depusa in intervalul 2-7 mai 2005. Ceea ce conteaza la admiterea in clasa a Xl-a reprezinta rezultatele lor scolare, adica felul cum au invatat", afirma Preoteasa.

Potrivit acesteia, exista posibilitatea ca un elev admis la Colegiul "Sfantul Sava" prin repartizare computerizata si care a promovat ultimele doua clase (a IX-a si a X-a cu media 6,50) sa continue pregatirea in aceeasi unitate de invatamant, daca directorul solicita pentru clasa a Xl-a acelasi numar de locuri cite a avut in clasa a lX-a. Daca directorul cere un numar mai mic de locuri, atunci elevii cu medii slabe risca sa nu mai ramana in aceeasi scoala, a mai spus Liliana Preoteasa. Repartizarea in clasa a XI-a se face la nivelul scolilor, prioritate avand cei care au urmat cursurile claselor a lX-a si a X-a in respectiva unitate de invatamant. Daca, dupa ce au fost repartizati propriii elevi, mai raman locuri libere, pe ele ar putea fi inscrisi, tot in ordinea descrescatoare a mediilor, elevii din alte licee. Daca si dupa acesta tot mai raman locuri libere, atunci pot fi inscrisi elevi din alte unitati de invatamant cu profil diferit, dar acestia vor fi nevoiti sa sustina un test.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri