Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Rusia este cea mai mare tara ca intindere din Europa (3.995.200 km patrati) fara teritoriile cucerite din Ucraina.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea prostiei:sa impingi o baba dupa scari si sa o intrebi de ce fuge.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Incidente grave la Bacalaureat

03 Iulie 2006
Ministerul Educatie a fost nevoit sa schimbe subiectele la Limba si literatura romana. Si aceasta dupa ce ziaristii de la cotidianul Gandul au reusit sa cumpere unele variante. Subiectele au fost trimise prin mail de catre un telespectator si în redactia Realitatea TV. Cum era de asteptat, incidentul a provocat indignare.

INCIDENTE LA BAC

Ministerul a fost nevoit sa schimbe subiectele

Subiectele la proba de limba si literatura româna pe care absolventii de liceu ar fi trebuit sa le rezolve astazi au fost trimise înca de aseara la adresa redactiei noastre. De asemenea, un ziarist de la cotidianul Gandul a cumparat toate cele trei variante de subiect cu baremele aferente de la un grup de absolventi ieri dupa amiaza. Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, recunoaste ca subiectele au fost furate, iar din acest motiv azi dimineata mai marii din Educatie au decis refacerea integrala a subiectelor de examen.

FLORINA ANDRONACHE : Am primit un mail de pe o adresa anonima prin care ni se spunea ca s-au scapat subiectele. Consiliul National de Evaluare a recurs la subiectele de rezerva.ntinea de asemenea si cele trei cerinte formulate pentru proba de limba si literatura româna. Tot aseara, un jurnalist de la Gandul a reusit sa cumpere toate cele trei variante de subiecte.

MELANIA VERGU, sef Departament Educatie Gândul : Am cumparat subiectele de la un grup de elevi cu 500 de mii lei.

MIHAIL HARDAU, ministrul Educatiei :Am verificat informatia, am discutat cu inspectorii de la Consiliul National de Evaluare si Examinare si informatia s-a confirmat. Am decis refacerea celor trei subiecte pentru proba de limba si literatura romana. Subiectele la examenul de bacalaureat au fost finalizate si sigilate din data de 10 iunie. Plicurile au ramas la servicul de evaluare pana sambata când au fost preluate de inspectorii din teritoriu. In comisia de elaborare a subiectelor sunt doi inspectori de limba romana care concep subiectele dupa ce analizeaza si propunerile inspectorilor din teritoriu.

Parintii elevilor de clasa a 12-a sunt stupefiati ca a fost posibil ca subiectele de la bacalaureat sa fie vandute si spun ca sistemul romanesc de invatamântul este discreditat total. Profesorii sunt si ei socati si nu isi pot explica cum s-a putut intampla asa ceva.

Incidentul de la bacalaureat face acum obiectul unei anchete. Ziaristii care au reusit sa cumpere subiectele s-au prezentat la politie impreuna cu ministrul educatiei, Mihail Hardau si Liliana Preoteasa, directorul general pentru invatamantul preuniversitar.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri