Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Trenul cel mai rapid atinge viteza de 500km/h si se deplaseaza fara a atinge sinele.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Sotul, rosu si transpirat, calcand rufe, o intreaba pe nevasta-sa:
- Draga, esti sigura ca asta e cura de fier pe care mi-a prescris-o medicul?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Incepe Bac-ul

25 Iunie 2007
Peste 24.700 de absolventi ai claselor a XII-a din Capitala s-au inscris la examenul de bacalaureat care incepe astazi, cu proba orala la Limba si literatura romana, informeaza Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB). Examenul de bacalaureat va incepe de la ora 8.00, in Bucuresti fiind organizate 91 de Centre de Examen si de Evaluare.

Desfasurarea probelor orale la examenul de bacalaureat are un caracter public. La nivel national, numarul absolventilor clasei a XII-a care s-au inscris la prima sesiune a bacalaureatului este de 193.000. Ei vor fi examinati, conform Ministerului Educatiei, in 572 de centre de examinare, iar evaluarea se va face in 150 de centre. Unul dintre avantajele elevilor, in acest an, este acela ca variantele de subiecte, in numar de 100, pentru fiecare materie totalizand 12.000 de subiecte, au fost publicate la adresa de Internet "www.subiecte2007.edu.ro". Dintre cei 193.000 de fosti elevi de liceu, 10.000 apartin minoritatilor nationale.

Prima proba orala, cea de la limba si literatura romana, va avea loc in perioada 25-26 iunie. Aceasta va fi urmata, in perioada 26-27 iunie, de cea la limba si literatura materna, pentru elevii care apartin minoritatilor nationale. Pe 27 si 28 iunie, se va sustine proba la limba si literatura moderna. Prima proba scrisa va incepe pe 29 iunie, cu proba de limba si literatura romana, care va fi urmata, pe 2 iulie, de cea la limba si literatura materna. Proba obligatorie a profilului se va sustine pe 3 iulie, iar proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, pe 4 iulie.

Pe 5 iulie va avea loc o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, proba scrisa sau practica. Rezultatele vor fi afisate pe data de 7 iulie, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, acestea fiind rezolvate in zilele de 8 si 9 iulie. Rezultatele finale vor fi anuntate pe 10 iulie. (M.S.)

Sursa: Ziua

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri