Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un om face intr-un an aproximativ 2,5 milioane de pasi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Patru blonde merg sub o umbrela, dar nici una nu se uda. Cum se poate asa ceva? Nu ploua

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Ieri s-a desfasurat ultima proba scrisa a Capacitatii 2003

21 Iunie 2003
La ultima proba scrisa a Capacitatii, opt elevi bucuresteni au fost eliminati din examen pentru copiat. Acestia au fost surprinsi cu fituici sau caiete ascunse sub haine.
La ora 9,00, secretarul de stat al preuniversitarului a extras, cu ambele maini, varianta 4 de subiecte pentru proba de istorie sau geografie, la alegere. La iesirea din centrul de examen de la Scoala 45, elevii au spus ca la geografie a fost usor, iar la istorie a fost mai grea ultima parte. "A fost simplu. A trebuit sa ma concentrez mai mult la caracterizarea Campiei de Vest", ne-a spus Alexandru Baicoana, care a sustinut proba la geografie. "La istorie mi s-a parut mai greu ultimul subiect, care cerea sa vorbim despre obtinerea Independentei Romaniei", a afirmat Andrei Moraru.
Tot ieri, la Inspectoratul Scolar Bucuresti s-au colectat mai multe "exprimari de geniu" din lucrarile scrise ale elevilor. Vitoria Lipan "era batuta si violata, dupa ce Nechifor se intorcea beat de la petreceri", tot aceasta "seamana cu heroina lui Sofocle", sau "era un Hamlet masculin", "o femeie barbateasca", "crescuta la cratita". Despre personajul principal al romanului "Baltagul", elevii de prin Bucuresti au scris ca "era cam xenofoba, nelasand-o pe fiica ei sa ia trenul sau sa se duca la discoteca" si ca a "aflat ca ucigasul lui Nechifor Lipan e Geo Bogza".


Rezultatele la Capacitate se vor afisa pana sambata, 21 iunie a.c., la ora 12,00, iar contestatiile se pot depune pana la ora 18,00. Pentru prima data, rezolvarea contestatiilor se va face in 12 centre zonale de corectare, ca urmare a faptului ca anul trecut au fost supraevaluate peste o mie de lucrari. Secretarul de stat Constantin Corega ne-a declarat ca toate lucrarile scolarilor ce vor depune contestatii se recorecteaza in alte judete decat cele din care fac parte elevii. Rezultatele finale se vor afisa pe 24 iunie.


Potrivit unei situatii preliminare de la MEC, aproximativ 30 de mii de elevi nu au participat la aceasta sesiune a Capacitatii. Majoritatea au ramas corigenti.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri