Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Azi te vei plictisi, dar nu pentru mult timp. Vei apela la cel/cea mai bun/a prieten/a sa te scoata din aceasta stare de monotonie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Epoca dinozaurilor ocupa cea mai mare parte a erei Mezozoice.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- CE TREBUIE SA IIFACI UNUI HIPOPOTAM CARE ARE DIAREE?
-????
-LOC....

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Haos la Bac: copiat, picat, arestat

07 Iulie 2008
Un bacalaureat cu magneti, scandaluri si surprize. S-a terminat si examenul de anul acesta, unul mai tumultos si mai controversat decat in alti ani. Ce-au avut de "castigat" elevii: experienta la copiat, note umflate cu pompa si o noutate - profesori retinuti de DNA.

Metodele noi si vechi de copiat au fost laitmotivul acestui examen, in care nicio zi nu a fost lipsita de scandal.

Anul acesta numarul exclusilor din examen pentru tentativa de frauda (248 de elevi) a fost dublu fata de 2007. In plus, in premiera, mai mult de 20 de dascali au fost inlocuiti pentru "neglijenta", adica pentru ca le-au permis elevilor sa triseze.

Pentru cunoscatori, dovada fraudei este insa si promovabilitatea elucubranta din unele judete: 98,38% in Suceava si 97,24% in Constanta. 87 de adolescenti au luat 10 pe linie, iar peste 45.000 au obtinut medii peste 9. Un liceu din Mehedinti se poate lauda cu cinci medii de 10.

In antiteza, in Ilfov se pare ca s-a rasturnat carul cu profesori exigenti: doar 38,5% dintre elevii din judet au trecut Bac-ul.

Insusi ministrul Adomnitei a venit cu acuzatii spectaculoase de frauda in chiar prima zi de Bac. Insa acuzatiile sale au intrat pe o ureche a DNA-ului si au iesit pe cealalta.

Cat despre elevi, nu putini ieseau din sala de examen cu un zambet larg explicand colegilor ca au fost lasati sa copieze direct din cartea de rezolvari, in timp ce profesorul supraveghetor tinea "de sase" la usa clasei.

Cei mai nemultumiti de rezultate au fost elevii bucuresteni. Peste 5.000 de contestatii au fost depuse in Capitala.

Bomboana de pe coliva acestui Bac a venit duminica. Presedintele si vicepresedintele unei comisii de bacalaureat dintr-un liceu din Maramures au fost retinuti de procurorii DNA, pentru ca au primit mita la bacalaureat de peste un miliard de lei vechi.

Senzational, la Bac

Dupa ce am aflat ca mai nou la bacalaureat se copiaza cu magnetii in ureche, care trebuie apoi scosi prin interventie chirurgicala, examenul de anul acesta a mai adus cateva elemente demne de rubrica "Senzational".

Parintii elevilor de la un liceu din Petrosani au marturisit ca nota 10 la sport a costat 100 de lei. Pe langa asta, copiii au mai dat 500 de lei de "protocol".

Un elev de la Liceul Teoretic Constantin Noica din Sibiu a fost eliminat din examen pentru ca a fost prins copiind de pe pantalonii inscriptionati cu cerneala incolora.

In Sibiu s-a inregistrat o promovabilitate de 100% la sport.

Primarul de 43 de ani al unei comune din Neamt a picat Bac-ul dupa ce a luat 3 la matematica.

La un liceu dintr-o comuna din Dolj, niciun elev nu a promovat Bac-ul.

La Buzau, trei licee au sub 10% promovabilitatea la Bac, in timp ce alte patru unitati scolare au promovabilitate de 100%.

Acum urmeaza admiterea la facultate, unde media de la Bacalaureat este luata in calcul in proportie de 20-25%. Cei care au invatat si au luat notele pe merit vor avea insa de suferit de pe urma celor care au copiat gratie sistemului care face posibila frauda generalizata.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri