Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Americanul Robert Chesebrough este inventatorul vaselinei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merge Bula cu maica-sa la cumparaturi.In fata magazinului Bula vede 10.000 de lei si vrea sa-i ia.Maica-sa il opreste si ii zice:
-Nu, dragule, ce-i pe jos nu se ia.
Dupa ce se intorc de la magazin
maica-sa cade intr-un canal.
-Bula, ajuta-ma sa ies de aici!
-Nu,mama. Ce-i pe jos nu se ia! :D

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Fiºele completate greºit le dau bãtãi de cap profesorilor

12 Iulie 2004
Confuzii, neînțelegeri și, probabil urmarea firească... mulți nervi. Aceasta a fost atmosfera la liceul Sfinții Voievozi din Capitală, unde au loc înscrierile pentru a doua etapă de repartizare computerizată a absolvenților de gimnaziu din provincie. Cauza principală...lipsa de interes a profesorilor din provincie, care nu le-au explicat elevilor ce au de făcut dacă vor să ocupe un loc la unul dintre liceele bucureștene.



Profesorii care se ocupă de înscrierile elevilor din provincie pe locurile rămase libere la liceele sau școlile de meserii din București au avut parte de surprinze neplăcute. Mulți dintre cei care au vrut să completeze fișele au întâmpinat dificultăți.



Profesorii spun că greșelile vin din lipsa de interes a părinților în citirea metodologiei de admitere. De altfel, mulți nu înțeleg sistemul de repartizare computerizată.



Există și mulți nostalgici.



Alții cred au soluții mai bune decât cele găsite de specialiști.



În a doua etapă de repartizare se pot înscrie și elevii care nu au promovat testele naționale, în calcul fiind luată media pe ultimii patru ani de studiu. Mediile dominante sunt între 6. și 6.99. În București sunt disponibile peste 5.300 de locuri, majoritatea în școli de arte și meserii. Ultima zi de înscriere este 15 iulie.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri