Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


› vrei zodia ta

Cultura generala

Sistemul modern de clasificare a grupelor sangvine a fost pus la punct in anul 1901. Dupa cum se stie, cele patru grupe sunt 0, A, B si AB si pot fi aflate printr-un simplu test de laborator. Sa-ti cunosti grupa sangvina este esential pentru a putea dona si primi sange, la nevoie. Dar mai e ceva: grupa de sange te poate ajuta sa te cunosti mai bine si chiar sa stii cu cine te potrivesti cel mai bine. In cultura japoneza, se considera ca intre grupa sangvina si comportament exista o relatie foarte stransa, aceasta dezvaluind temperamentul persoanelor si chiar compatibilitatile intre ele. De exemplu Grupa 0 - TRASATURI: Dintre toate grupele sangvine, posesorii grupei 0 sunt cei mai sociabili. Mereu in centrul atentiei, se adapteaza cu usurinta in orice context. Sunt extrovertiti, prezenta lor fiind mereu apreciata de cei din jur. DRAGOSTE: Sunt persoane pasionale, seducatoare prin definitie. COMPATIBILITATE: Grupa 0 se potriveste cel mai bine cu grupa 0. Dar este grupa donatorilor universali, deci poate forma o pereche reusita si cu unul dintre posesorii celorlalte grupe. PROFESIE: Ambitiosi, isi doresc sa se afirme si, de obicei, si reusesc. Sunt motivati, au spirit de initiativa si toate calitatile necesare unui lider. DIETA: Grupa 0 este considerata prima grupa sangvina in ordinea evolutiei. De aceea, persoanele cu aceasta grupa se incadreaza in tipul ''carnivor'' si li se recomanda o dieta bogata in grasimi si proteine. PUNCTE FORTE: sociabili, agreabili, intuitivi si motivati. PUNCTE SLABE: impulsivi, nediplomati, superficiali si invidiosi.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Profesoara spune elevilor:
-Tineti minte, caldura dilata, frigul contracta. Cine imi poate da un exemplu?
Bula ridica mana.
-Care este exemplul Bula? intreaba profesoara.
-Vacanta de vara este de 3 luni, cea de iarna de 2 saptamani.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Fara examen pentru clasa a XI-a

04 Octombrie 2004
In urma confuziilor create privind trecerea de la ciclul liceal inferior la cel superior, mai precis din clasa a X-a in clasa a XI-a, M.Ed.C. face urmatoarele precizari: "Admiterea in clasa a XI-a a absolventilor clasei a X-a se face fara examen, prin inscriere la unitatea scolara la care candidatii doresc sa isi continue studiile". Astfel, admiterea in clasa a XI-a a fost organizata sa se desfasoare in trei etape. In prima, vor fi inscrisi candidatii care vor solicita continuarea studiilor in aceeasi unitate de invatamant si in aceeasi specializare. Apoi, urmeaza inscrierea candidatilor din alte unitati scolare, pe locurile ramase libere dupa repartizarea absolventilor din respectiva unitate de invatamant. In cea de a treia etapa, si ultima, vor fi inscrisi, pe locurile ramase libere dupa primele doua etape candidatii care doresc sa isi schimbe specializarea. Acestia vor fi admisi dupa sustinerea si promovarea examenelor de diferente.

In privinta promotiilor actuale, elevii inscrisi in clasa a IX-a in anul scolar 2003-2004 vor continua studiile liceale fara a fi supusi unei alte forme de evaluare la finele clasei a X-a. Totodata, elevii care au sustinut examenul de Capacitate in anul 2003 si sunt inscrisi in clasa a X-a, invatamant de zi, vor finaliza cursurile liceale in formula in care se afla acum, fara nici un fel de modificari in structura anilor de studii.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri