Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In afara de oameni, lemurienii negri sunt singurele primate care pot avea ochii albastri.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi canibali mancau un comediant. La un moment dat unul dintre ei se intoarce catre celalalt si il intreaba:
- Nu ti se pare ca are un gust nostim?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Examene cu subiecte publice

16 Octombrie 2006
Ministerul Educatiei a emis, aseara, ordinele privind aprobarea metodologiilor de organizare si desfasurare a testelor nationale si a bacalaureatului 2007.

Atat absolventii de gimnaziu, cat si cei de liceu vor afla, pe data de 15 ianuarie 2007, variantele subiectelor de examen, care vor fi publicate pe internet.

Dintre aceste subiecte, stiute cu cinci luni inainte, in ziua aferenta sustinerii fiecarei probe va fi extrasa varianta pentru rezolvarea careia va fi elaborat, in cursul aceleiasi zile, baremul de corectare.

La examenele din vara urmatoare va fi acordata nota maxima pentru toti candidatii care au obtinut premii la olimpiadele internationale la disciplinele la care acestia sustin probe.

Toate cadrele didactice implicate in organizarea si desfasurarea examenelor nationale (membri ai comisiilor, evaluatori, supraveghetori etc.) vor semna cu Ministerul Educatiei si Cercetarii un contract in care vor fi precizate explicit drepturile si obligatiile fiecarei parti. Au fost eliminate 4 zile din calendarul examenului de bacalaureat (numarul de zile pentru probele orale a fost redus de la 6 la 4; la acestea se adauga eliminarea altor doua zile din cele alocate evaluarii lucrarilor candidatilor).

Candidatii au posibilitatea sa-si vada lucrarea, la cerere, dupa afisarea rezultatelor finale. In cazul in care sunt contestate lucrari care au obtinut note initiale cuprinse intre 4,50 si 4,99 sau o nota cel putin egala cu 9,50, nota definitiva va fi cea obtinuta in urma recorectarii. In cazul examenului de bacalaureat, numarul disciplinelor de examen a fost redus la probele E (de la 116 la 111) si F (de la 71 la 11).

La probele orale ale bacului, candidatul extrage un bilet si primeste hartie stampilata pentru ciorna. El are dreptul la un al doilea bilet, caz in care nota va fi scazuta cu un punct. Candidatii care au fost eliminati de la o proba, nu mai pot participa la probele urmatoare si sunt declarati "eliminati din examen", fara posibilitatea recunoasterii notelor pentru sesiunile urmatoare.

Au fost revizuite si programele scolare pentru cele doua examene si, implicit, bibliografia necesara. In premiera, a fost introdusa o cerere individuala de inscriere la examen, in format electronic, care cuprinde datele de identificare ale candidatului si lista disciplinelor de examen pentru care acesta a optat. Testele nationale se vor desfasura intre 18 iunie si 21 iunie 2007, iar prima sesiune a bacului, intre 25 iunie si 5 iulie 2007.

Sursa: Adevarul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri