Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Mercurul (Hg) este un element chimic lichid. I se mai spune si ''argintul viu''. Este un metal non-combustibil (nu arde si nu intretine focul) de culoare argintie, care se va contracta sau isi va mari volumul odata cu cresterea temperaturii, facandu-l un material ideal pentru termometre. Cu toate acestea, toxicitatea mercurului in cazul in care termometrul se sparge a facut ca mercurul sa fie inlocuit de alcool sau produsi distilati ai petrolului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce fac doi somalezi cand gasesc o paine pe strada?
Deschid magazin alimentar!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Elevii vor deveni mai creativi

12 Ianuarie 2007
Ministrul Educatiei crede ca elevii ar trebui sa aiba timp sa se mai si joace, in loc sa invete la toate materiile.

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, crede ca tezele cu subiect unic reprezinta o evaluare mai obiectiva a elevului, care va fi examinat de mai multe ori, in conditii de stres redus. „Daca se reuseste eliminarea testelor nationale, peste doi ani, se va elimina si ponderea de 50% a mediei din clasele de gimnaziu la admiterea in liceu. Daca eliminam luarea in considerare a notelor din clasele V-VIII, copilul poate deveni mai creativ, mai liber, nu trebuie sa invete sa ia note mari la toate materiile, pentru ca la admiterea in liceu vor conta numai tezele“, explica demnitarul pentru NewsIn.

Astfel, ministrul Hardau doreste sa elimine notarea artificiala de la clasa, pentru ca nu toti elevii sint de 9 si de 10. „Avem copii care nu se mai joaca, pentru ca trebuie sa aiba note mari la toate materiile, ceea ce nu e normal. Un copil poate e talentat la matematica, altul la limba romana. Nu toti pot fi perfecti“, explica ministrul Educatiei.

Pe de alta parte, teza unica reprezinta o examinare in doi ani, mai ampla. „Nu vor mai fi cazuri de copii care si-au ratat viitorul pentru ca au fost bolnavi in ziua unui examen din cadrul testelor nationale. Testele nationale suprasolicita copiii, care sint mici, intr-un examen de doua ore. Teza unica va fi ca oricare alta teza, va dura 50 de minute, iar elevul nu va simti nici o schimbare si e mai bine pregatit din punct de vedere mental“, spune Hardau. El este de parere ca, „statistic, nu se poate intimpla ca de opt ori sa ai o zi proasta“. Ministerul Educatiei intentioneaza sa introduca tezele cu subiect unic la clasa a VII-a, din semestrul al doilea al acestui an scolar. Totusi, modul de admitere in liceu nu se va schimba incepind cu 2007.

Sursa: Cotidianul

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri