Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


In prima parte a zilei nu vei avea chef de nimic si nu vei reusi sa te concentrezi pe lucruri simple. Dar de la pranz incolo vei reveni la normal.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Isaac Newton a fost membru al Parlamentului Englez in perioada 1689-1690 si in 1701.

› vrei mai mult

Bancul zilei

La scoala doamna invatatoare da tema elevilor avand titlul " MAMA E NUMAI UNA " . A doua zi :
- Acum sa vedem tema . Zii Popescule !
- Mama ma ajuta mereu la teme ; mama e numai una .
- Bravo ! Zii si tu Ionescu !
- Mama imi face mancare si ma ingrijeste ; mama e numai una .
- Acum zii si tu bula dar sa nu spui prostii !
- Intr-o zi imi era tare foame si m-am dus la mama care mi-a spus ca sunt doua chiftele in frigider ;cand am deschis usa frigiderului am strigat : MAMA , E NUMAI UNA !

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Doar trei elevi din bucuresti au luat zece la sesiunea de august a Bac-ului

24 August 2006
Daca in Sectorul 6 din Capitala toti elevii au luat note peste cinci, in Sectorul 4 doar 67% dintre elevi au reusit sa promoveze la proba orala de limba si literatura romana din cadrul sesiunii de toamna a examenului de bacalaureat, informeaza Inspectoratul Scolar Bucuresti.

Doar trei elevi au reusit sa ia zece, in conditiile in care, in sesiunea din vara, aproape 50% dintre elevii bucuresteni au luat note intre noua si zece la prima proba orala. Spre deosebire de sesiunea din vara a bacalaureatului, cand notele peste noua au fost foarte multe, notele mici, intre 5 si 6,99 par sa domine in aceasta sesiune, la prima proba orala, in Bucuresti. Astfel, 769 elevi au luat note intre 5 si 6,99, intre 7 si 8,99 au fost 355 de note si numai 30 de note au fost peste noua, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, inspectorul de imagine la Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Marian Banu.

La examen au fost prezenti 1.257 din totalul de 1.464 de elevi inscrisi. Niciun elev nu a fost eliminat, 103 au fost declarati respinsi si 1.154 au luat peste cinci, promovabilitatea fiind de 91,81%, in comparatie cu 98, 87%, in vara. "Greul incepe la probele scrise, unde ne asteptam la peste 6.000 de candidati la proba scrisa de limba si literatura romana", a declarat inspectorul Banu.

Probele scrise incep in data de 28 august, cu testul la limba si literatura romana si continua cu cel de limba si literatura materna, in data de 29 august.

Elevii vor sustine probele de profil pe 30 si 31 august, urmand ca vineri, 1 septembrie, sa dea examen la o materie la alegere, in afara specializarii. Rezultatele intermediare vor fi afisate pe 4 septembrie. Cei care nu sunt multumiti de nota vor putea depune contestatii in aceeasi zi si vor afla rezultatele finale pe 7 septembrie.

Sursa: Realitatea.net

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri