Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Lupul cu coama scoate 3 feluri de sunete: un latrat lung din adancul gatlejului la intervale de aproximativ 7 secunde si auzit in principal in timpul noptii, un schelalait inalt si un marait adanc in timpul intalnirilor antagoniste.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Pe scarile blocului,Bula se loveste de un vecin care se uita crucis:
-De ce nu te uiti pe unde mergi!?
La care Bula spune:
-Da tu de ce nu mergi pe unde te uiti?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Doar 14 centre de bacalaureat au fost monitorizate video

19 August 2008
Numai 14 dintre cele 20 de centre de examen aveau, luni, in prima zi de examen, camere video, desi Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) anuntase ca a doua sesiune a bacalaureatului se va desfasura, in Capitala, in liceele dotate cu supraveghere video.

"Din pacate, pentru ca majoritatea scolilor sunt in reparatii, nu am putut organiza bacalaureatul in liceele dotate cu camere video, asa cum ne propuseseram. Vom vedea insa ce se intampla in cele 14 scoli unde exista supraveghere video si, poate, la anul, vom avea astfel de sisteme in toate centrele de examinare", a declarat inspectorul general scolar, Stelian Fedorca, informeaza NewsIn.

Camerele video nu au fost montate in clase, ci pe holuri, scopul lor initial fiind sporirea sigurantei elevilor. Singura scoala dotata cu supraveghere video in clase este Scoala nr.110 "George Toparceanu", situata intr-o zona periferica a Bucurestiului.

Potrivit ISMB, efectele sustinerii examenelor in scoli cu supraveghere video pe hol se vor vedea la probele scrise, cand elevii nu vor mai iesi din clase.

"Asa vom vedea daca sunt elevi care ies de mai multe ori la baie, iar asta pentru a se inspira, la fel de des, din fituici ascunse", a precizat inspectorul care se ocupa, anul acesta, de organizarea bacalaureatului, Sergiu Moga.

La Colegiul "George Cosbuc", elevii care au participat, luni, la prima proba din sesiunea a doua de bacalaureat (limba si literatura romana, oral) nu s-au aratat impresionati de prezenta camerelor video si considera ca daca acestea sunt instalate pe holuri nu ajuta in niciun fel la combaterea copiatului in salile de examen.

Dupa prima sesiune a Bacalaureatului 2008, ministerul a fost acuzat, in repetate randuri, ca a organizat defectuos acest examen si, implicit, a facilitat copiatul. Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, a declarat, insa, ca "s-au luat masuri drastice de securitate si au fost eliminati din examen 268 de elevi, pentru ca au fost prinsi copiind, precum si profesorii care au inchis ochii la cei care copiau".

Probele orale ale sesiunii a doua de bacalaureat vor continua, marti si miercuri, cu limba si literatura materna, respectiv limba si literatura moderna, iar prima proba scrisa, cea de limba si literatura romana, va avea loc joi, 21 august.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri