Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Numele Andaluziei, regiunea cea mai sudica din Spania, a derivat din denumirea araba Al-Andalu.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Profa de chimie scrie pe tabla substanta HCl shi intreaba un elev cum se numeshte acea substanta.
Elevul:,,......un moment,imi sta pe limba....
Alt elev:,,Scuipa-l repede ca-i acid clorhidric!!!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Cursuri gratuite si obligatorii de romana pentru copiii refugiatilor

07 Decembrie 2004
Pentru prima data, Ministerul Educatiei si Cercetarii a oficializat Programa de limba romana pentru copiii strainilor care au dobandit statutul de refugiat in Romania si pentru minorii refugiati neinsotiti. Cursul este gratuit si de el beneficiaza persoanele care nu au implinit varsta de 18 ani si care se afla in afara tarii de origine, din motive bine intemeiate, si care nu doresc sau nu se mai pot intoarce in tara lor.

Astfel, prin acest document, pregatirea pentru invatarea limbii romane se va structura pe trei niveluri de studiu: I – pentru copiii cu varste intre 6-10 ani; II – 11-14 ani; III – 15-18 ani. Perioada de studiu a fost stabilita la un an, dupa care copiii pot fi integrati in sistemul de invatamant romanesc, in clase corespunzatoare varstei. Numarul de ore va fi stabilit in functie de varsta elevilor si de tara de origine.

In opinia autorilor programei, profesori de specialitate de la Universitatea Bucuresti, acest curs pregatitor urmareste "dezvoltarea competentelor elementare de comunicare orala si scrisa in limba romana, precum si familiarizarea tinerilor cu principalele elemente de cultura si civilizatie, specifice spatiului de adoptie". Dupa absolvirea cursului, elevul va fi evaluat si, in functie de rezultat, va obtine un Certificat de competenta lingvistica.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri