Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Marea Britanie a fost prima tara care a emis timbre nationale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o lupta cu turcii, Stefan cel Mare se hotaraste sa opreasca lupta motivul fiind plictiseala si hotaraste cu hanul tatar sa faca o lupta de caini.turcii vin cu un pit bull si moldovenii cu un maidanez care in lupta il mananca pe pitt bull. turcii disperati ca au folosit tot aurul pe care-l aveau il intreaba pe Stefan cum de este posibil asa ceva iar Stefan le zice:si noi am folosit tot aurul sa ii facem operatie estetica la crocodilul nostru.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Cum poti sa faci meditatii gratuite pentru BAC

13 Martie 2023

Cum poti sa faci meditatii gratuite pentru BAC

Elevii de clasa a XII-a care dau anul acesta examentul de bacalaureat au intrat pe ultima suta de metri cu pregatirile. Una dintre materiile stufoase este istoria, iar cei de la uman o au ca proba obligatorie a profilului. Pentru cei care nu au crezut ca au nevoie de pregatire suplimentara, dar s-au razgandit si pentru cei care nu si-au permis sa faca meditatii exista un proiect la care s-au gandit colegii lor mai mari de la Facultatea de Istorie. E gratuit si poate fi de mare ajutor in prag de examenul maturitatii.


Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti, in colaborare cu Inspectoratul Scolar General al Municipiului Bucuresti si Societatea de Stiinte Istorice din Romani organizeaza, intre 25 februarie si 27 mai, un program de pregatire pentru examenul de bacalaureat. „Cursurile” sunt gratuite si se desfasoara in fiecare sambata, in sistem hibrid: cei care doresc le pot urmari online, dar pot fi prezenti si fizic in amfitearul PA de la parterul Facultatii de Geologie si Geofizica.


Ce inveti la „meditatiile” gratuite pentru BAC 2023 la istorie


Elevii de clasa a XII-a studiaza cu profesori de istorie care nu ii invata doar materia, ci ii ajuta si cu recomandari stilistice si metodologice privind redactarea subiectelor si mai ales a eseului de la subiectul III.


Chiar daca programul a inceput din 25 februarie, doritorii pot accesa materialele si informatiile privind fiecare dintre temele pregatite de profesori pe grupul de Facebook „Vreau la Istorie 2023”.


Saptamanal, elevii de a XII-a care dau bacul la istorie pot invata despre romanitatea romanilor, autonmomii locale si institutii centrale in spatiul romanesc de-a lungul secolelor, intemeierea Tarii Romanesti, Moldovei si Transilvaniei, despre domnitorii romani, diplomatie, conflicte, despre realizarea Romaniei Mari, despre Romania si concertul European, democratie, totalitarism, ideologii, comunism si multe altele necesare pentru BAC 2023. Tematica specifica a cursurilor poate fi consultata aici.


La finalul programului de pregatire se va sustine, pe 27 mai, la ora 10.00, un test final de simulare, insa la fiecare intalnire elevii vor primi si cate un test pentru acasa cu variante de subiecte de bacalaureat.



Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri