Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Chiar daca ziua va incepe foarte bine pentru tine, nu te entuziasma prea tare! Ai face bine sa iti pastrezi anumite rezerve de energie si pentru seara! Nu stii ce surprize poti avea.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primul telescop a fost construit in 1672 de catre Isaac Newton.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Vin la ziua lui Arnold(Terminator) Silvester Stalone, Jackie Chan si Van-Damme. Cand, deodata se stinge lumina. Arnold pleaca sa repare lumina iar Silvestr a iesit sa traga un fum, paseste pe prag si BA-H-H-H zboara inapoi cu o vanataie sub ochi. Jackie vazandu-l iese afara boxand cu toata puterea si BA-H-H-H-H intra si el zburand cu vinataie sub ochi. Van-Damme vazindu-l sare si el cu pumnii si cu picioarele dar si pe el BA-H-H-H-H-H la fel ca si amicii intra cu ochiul unflat. Ei au plecat sa-l cheme pe Arnold spunandu-i ca are un hot pe prag iar el cu zambetul pe fata le spuse:
-Scuzati baieti am uitat grebla pe prag.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Cum poti sa faci meditatii gratuite pentru BAC

13 Martie 2023

Cum poti sa faci meditatii gratuite pentru BAC

Elevii de clasa a XII-a care dau anul acesta examentul de bacalaureat au intrat pe ultima suta de metri cu pregatirile. Una dintre materiile stufoase este istoria, iar cei de la uman o au ca proba obligatorie a profilului. Pentru cei care nu au crezut ca au nevoie de pregatire suplimentara, dar s-au razgandit si pentru cei care nu si-au permis sa faca meditatii exista un proiect la care s-au gandit colegii lor mai mari de la Facultatea de Istorie. E gratuit si poate fi de mare ajutor in prag de examenul maturitatii.


Facultatea de Istorie din cadrul Universitatii Bucuresti, in colaborare cu Inspectoratul Scolar General al Municipiului Bucuresti si Societatea de Stiinte Istorice din Romani organizeaza, intre 25 februarie si 27 mai, un program de pregatire pentru examenul de bacalaureat. „Cursurile” sunt gratuite si se desfasoara in fiecare sambata, in sistem hibrid: cei care doresc le pot urmari online, dar pot fi prezenti si fizic in amfitearul PA de la parterul Facultatii de Geologie si Geofizica.


Ce inveti la „meditatiile” gratuite pentru BAC 2023 la istorie


Elevii de clasa a XII-a studiaza cu profesori de istorie care nu ii invata doar materia, ci ii ajuta si cu recomandari stilistice si metodologice privind redactarea subiectelor si mai ales a eseului de la subiectul III.


Chiar daca programul a inceput din 25 februarie, doritorii pot accesa materialele si informatiile privind fiecare dintre temele pregatite de profesori pe grupul de Facebook „Vreau la Istorie 2023”.


Saptamanal, elevii de a XII-a care dau bacul la istorie pot invata despre romanitatea romanilor, autonmomii locale si institutii centrale in spatiul romanesc de-a lungul secolelor, intemeierea Tarii Romanesti, Moldovei si Transilvaniei, despre domnitorii romani, diplomatie, conflicte, despre realizarea Romaniei Mari, despre Romania si concertul European, democratie, totalitarism, ideologii, comunism si multe altele necesare pentru BAC 2023. Tematica specifica a cursurilor poate fi consultata aici.


La finalul programului de pregatire se va sustine, pe 27 mai, la ora 10.00, un test final de simulare, insa la fiecare intalnire elevii vor primi si cate un test pentru acasa cu variante de subiecte de bacalaureat.Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri