Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Daca timpul este frumos, vrei sa profiti la maxim de el. O plimbare in parc sau chiar o alergare nu strica.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cel mai mare vulcan de pe Terra este Mauna Loa, din Hawaii. Acesta atinge 15,2 Km de la baza (care este sub nivelul marii) pana la varf.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Se plange renul Rudolf lui Mos Craciun:
- Sacii astia cu cadouri se fac din ce in ce mai grei. Daca merge tot asa, nu o sa-i mai putem cara!
- Ai dreptate. De asta mi-am dat seama mai demult. Eu zic sa nu mai ducem decat cadouri in bani sau cecuri...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Corectarea recorectarii la Bac'

24 Iulie 2006
Ministrul Educatiei, Mihail Hardau (foto) a hotarat ieri, recorectarea, sapamana viitoare, a 16% din totalul celor 1.839 de lucrari de la bacalaureat verificate prin sondaj la sediul Ministerului Educatiei si Cercetarii, din cauza diferentelor de 1,5 puncte intre nota initiala si cea pusa la reverificare. "Este vorba despre recorectarea a 299 de lucrari - provenind din opt licee din tara - care au fost supraevaluate, adica au primit note mai mari cu peste 1,5 puncte decat ar fi meritat", a explicat Mihail Hardau. Din cele 299 de lucrari, 95 ar fi meritat note sub cinci, dar, in schimb, ele erau notate peste media de promovabilitate, adica peste sase. Ministrul a precizat ca recorectarea va fi realizata de o comisie neutra, care nu a avut nici o implicare in evaluarile anterioare. Mai mult, desi Capitala "este undeva la coada clasamentului", lucrarile au fost notate corect, a mai spus el. Potrivit metodologiei, in astfel de situatii, lucrarile in cauza pot fi verificate de catre o alta comisie.
Ministrul Educatiei a precizat ca va pregati un raport in care sa fie indicate neregulile de la examenul de bacalaureat, dar si o radiografie a sistemului de invatamant, documente pe care le va prezenta primului-ministru si presedintelui Traian Basescu, dupa care le va face publice. Hardau a adaugat ca, mai mult, la ultima intalnire cu sindicatele, liderii acestora i-au promis sprijin pentru eliminarea "abaterilor de la normalitate care au alertat desfasurarea examenelor nationale".

Sursa: Ziua

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri