Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Au fost descoperiti pe Pamant mai mult de 2.000 de meteoriti. Unul dintre cele mai cunoscute cratere formate de un meteorit cazut pe Pamant este cel din Arizona, USA. Are 1.280 m diametru si 180 m adancime. El s-a format cu cateva sute de mii de ani in urma, cand un meteorit de 250.000 de tone si cu un diametru de 70 m a lovit Pamantul cu o viteza in jur de 60.000 km/h.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Imediat ce a auzit soneria, bunica lui Bula s-a dus la usa si s-a
uitat pe vizor:
-"Fugi si ascunde-te" ii zice lui Bula "invatatoarea ta e aici, cred
ca vrea sa stie de ce nu te-ai dus azi la scoala!"
La care Bula:
-"Ascunde-te, tu, bunico, i-am spus ca ai murit!!

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Contestatiile la Bacalaureat trebuie depuse pana luni seara

10 Iulie 2006
Rezultatele la examenul de Bacalaureat vor fi afisate luni, pana la ora 16, iar in urmatoarele patru ore, deci pana la ora 20, vor putea fi depuse contestatii.
Intre 11 si 13 iulie vor fi rezolvate contestatiile, urmand ca vineri, 14 iulie, sa se afiseze rezultatele finale.
La lucrarile care au primit in comisia de evaluare note de pana la 9,50 nota acordata initial se modifica, prin crestere sau descrestere, daca intre nota initiala si nota acordata de comisia de contestatii se va constata o diferenta de cel putin 0,50 puncte. Daca diferenta dintre cele doua note este mai mica, nota initiala ramane neschimbata. Pentru lucrarile care au primit initial cel putin 9,50, se considera definitiva nota acordata de comisia de contestatii.
Daca se constata diferente mai mari de 1,50 puncte - in plus sau in minus - intre nota initiala si nota obtinuta la contestatii, inspectoratele scolare analizeaza situatia, in termen de 30 zile de la terminarea contestatiilor, prin consultarea profesorilor evaluatori din ambele comisii si decid sanctionarea celor vinovati.
Ultima proba a Bacalaureatului - la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, altele decat sustinute anterior - s-a desfasurat vineri, 7 iulie.
Sesiunea din toamna a Bacalaureatului va incepe in data de 21 august, afisarea rezultatelor finale, dupa rezolvarea eventualelor contestatii, fiind programata pentru 7 septembrie.
Examenele nationale din acest an au fost marcate de doua scandaluri de frauda, doi ziaristi reusind sa intre in posesia subiectelor de istorie de la Testele Nationale, chiar din sediul SNEE, si, respectiv, a celor de la proba scrisa la romana de la Bacalaureat, cumparate de pe strada. Simultan cu anchetele administrative ale ministrului educatiei, cele doua cazuri sunt cercetate de politie si parchet.

Sursa ROMPRES

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri

Shop Clopotel.ro