Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anii 2000 in statul Ohio era interzis sa prinzi soareci daca nu aveai permis de vanatoare.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un betiv intra intr-o biserica catolica si se duce direct la confesare. Intra in cabina si nu zice nimc. Popa, nedumerit, isi drege vocea incercand sa-i atraga atentia omului. Asta nimic. Dupa un timp, bate popa de 3 ori in peretele despartitor, la care betivul raspunde:
- N-are rost sa bati, nici eu nu mai am hartie.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Cei mai buni au ales informatica - topuri

10 Iulie 2004
Aproape 189.000 de absolventi ai clasei a VIII-a care au promovat testele nationale au obtinut locuri in licee si scoli de arte si meserii, in urma primei etape a repartizarii computerizate, care a inceput ieri dimineata. Din cei peste 190.000 de candidati inscrisi, 188.867 au fost repartizati, in functie de optiunile lor, in licee si scoli de arte si meserii, potrivit datelor puse la dispozitie de Traian Ionescu, directorul general al Directiei de Informatizare din Ministerul Educatiei.

Craiova e prima. Cele mai mari medii de admitere au fost in judetul Dolj, unde ultima medie la Colegiul National “Carol I. Craiova“ a fost 9,84. De asemenea, 9,83 a fost cea mai mica medie de intrare la Colegiul National “Ion Luca Caragiale“ din Ploiesti, judetul Prahova, iar ultimul admis la Colegiul National “Fratii Buzesti“ din Craiova, judetul Dolj, a avut media 9,82.

In Bucuresti, 9,78 a fost cel mai mic rezultat la Colegiul National “Sfantul Sava“, in timp ce la Colegiul National “Mihai Viteazul“ ultimul admis a obtinut 9,65. Specializarea pentru care a optat majoritatea elevilor admisi in liceele cu primele 20 medii de admitere a fost “Matematica-informatica“. Singura exceptie a fost Colegiul National “Moise Nicoara“ din Arad, unde specializarea pentru care s-a optat a fost “Stiinte ale naturii“.

De 10. Cei mai multi candidati cu media 10 au fost repartizati, in functie de optiunile lor, in judetul Ialomita, unde patru elevi cu note maxime la testele nationale au intrat la Colegiul National “Mihai Viteazul“ din Slobozia si la Liceul Teoretic Urziceni. Urmatoarele judete in care au fost repartizati candidati cu medii de 10 au fost Suceava si Olt (cu cate trei elevi), urmate de Salaj si Valcea (cu cate doi). In Bucuresti, trei candidati cu medii maxime au fost admisi la Colegiul National “Mihai Viteazul“, la Liceul Teoretic “Jean Monnet“ si la Colegiul National “Sfantul Sava“.

Locuri libere. Numarul de locuri ramase neocupate la nivel national este de aproape 100.000. Judetul cu cel mai mare numar de locuri neocupate este Iasi, cu 5.303 locuri libere, urmat de Prahova, cu 4.874, si de Galati, unde 3.617 locuri au ramas neocupate.

In Bucuresti au ramas neocupate 504 locuri la licee si scoli de arte si meserii. Dintre acestea, 194 de locuri sunt la liceele cu profil bilingv sau cu predare in limba materna, ceea ce inseamna ca pentru o noua repartizare candidatii trebuie sa sustina o proba de limba moderna.

In tara au existat 3.875 de candidati care nu au fost repartizati, dintre care unul a fost respins cu media 8,90. Judetul cu cei mai multi candidati nerepartizati a fost Hunedoara, cu 330 de elevi. Pentru elevii care nu au fost admisi, inscrierile pentru a doua etapa a repartizarii computerizate vor incepe duminica.

LICEE IN TOP IN URMA REPARTIZARII



  • 1. Dolj - Colegiul National “Carol I“ Craiova

    Specializare: Matematica-Informatica, engleza

    Ultima nota: 9,84


  • 2. Prahova - Colegiul National “Ion Luca Caragiale“ Ploiesti
    Specializare: Matematica-Informatica, engleza
    Ultima nota: 9,83


  • 3. Dolj - Colegiul National “Fratii Buzesti“ Craiova
    Specializare: Matematica-Informatica, engleza
    Ultima nota: 9,82


  • 4. Bucuresti - Colegiul National “Sfantul Sava“
    Specializare: Matematica-Informatica, engleza
    Ultima nota: 9,78


  • 5. Constanta - Colegiul National “Mircea cel Batran“ Constanta
    Specializare: Matematica-Informatica, engleza
    Ultima nota: 9,77


  • 6. Galati - Colegiul National “V. Alecsandri“ Galati
    Specializare: Matematica-Informatica, engleza
    Ultima nota: 9,73


  • 7. Suceava - Colegiul National “Petru Rares“ Suceava
    Specializare: Matematica-Informatica, engleza
    Ultima nota: 9,73


  • 8. Arad - Colegiul National “Moise Nicoara“ Arad
    Specializare: Stiinte ale Naturii
    Ultima nota: 9,71


  • 9. Arges - Colegiul National “I.C. Bratianu“ Pitesti
    Specializare: Matematica-Informatica, engleza
    Ultima nota: 9,70


  • 10. Suceava - Colegiul National “Petru Rares“ Suceava
    Specializare: Matematica-Informatica
    Ultima nota: 9,68

  • Cauta in stiri



    Propune o stire

    home : Scoala : Stiri