Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Leonardo da Vinci a facut schite pentru parasuta din 1485. A facut si studii pentru elicopter si tanc si a sugerat metode pentru respiratie sub apa...

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doi monstri merg la o petrecere de Halloween. Unul din ei ii spune celuilalt:
- Sa stii ca o tipa bine si-a aruncat ochii la mine, ce sa fac?
- Arata-i ca esti un domn. Arunca-i ochii inapoi.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Ce sanse ofera invatamintul liceal?

25 Mai 2005
Elevii care sustin admiterea in clasa a IX-a au la dispozitie doua rute, din care vor trebui sa aleaga una: liceu sau scoala de arte si meserii. Prezentam profilurile si specializarile oferite de invatamintul liceal. Candidatii la liceu trebuie sa opteze pentru una dintre filierele: teoretica, tehnologica sau vocationala. Filiera teoretica, cea mai solicitata de elevi, cuprinde profilurile real si uman.
La profilul real, cele mai cautate clase sint cele de matematica-informatica, dar exista si clase de stiinte ale naturii. Profilul uman cuprinde specializarile: filologie, respectiv stiinte umane si sociale. Filiera teoretica ofera adesea posibilitatea studierii unei limbi straine in regim bilingv sau intensiv. Regimul bilingv presupune sase ore de limba straina pe saptamina, dintre care cinci alocate studiului limbii respective, iar una alocata studiului geografiei tarii respective in limba straina.
Regimul intensiv presupune patru ore de limba straina pe saptamina, fata de doua ore la clasele obisnuite. In cazul limbilor germana si maghiara, exista si posibilitatea studierii in limba materna, ceea ce inseamna ca toate lectiile se desfasoara in limba respectiva. Filiera tehnologica este organizata pe profilurile: tehnic, exploatarea resurselor naturale si protectia mediului si servicii. Filiera vocationala cuprinde clase cu profil sportiv, artistic, pedagogic, teologic si militar.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri