Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi vei afla ca anumite aspecte din grupul tau de prieteni nu sunt asa cum credeai tu. E timpul sa incepi sa pui intrebari.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cainii din rasa Bloodhound au mirosul atat de bun incat este acceptat ca proba in instanta. Aceasta rasa poate depista mirosul mai vechi de 300 de ore si poate tine urma pe o distanta de peste 200 de km.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un explorator este prins de un trib de canibali si acum tremura de frica in fata sefului tribului. Acesta ii spune:
- Dragul meu, nu stiu de ce tremuri asa!... Nu te mai agita atat!... Noi am devenit vegetarieni convinsi!... Uite, noi nu vom manca in seara aceasta decat un singur mar; Marul lui Adam, pe care ni-l vei da tu!...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Ce perle au mai scris la Bac liceenii nostri?

04 Iulie 2008
Bacalaureatul din acest an a fost un prilej de a afla cat de creativi mai sunt liceenii nostri. Insa, ca de fiecare data, perlele nu au lipsit din lucrarile scrise la limba si literatura romana.

Observatorul de Bacau prezinta cateva dintre ele.

"Eminescu a scris Luceafarul pentru ca l-a vazut mai mare decat toate stelele si de aceea i-a placut" scrie un elev de clasa a XII-a.

Alt elev scrie "Luceafarul este cea mai mare poezie a lui Eminescu, cred ca are vreo suta de strofe si acolo e vorba despre o poezie de dragoste pentru ca exista o fata pe care o iubesc doi tipi si ea la inceput nu stie pe care sa-l iubeasca, dar il alege pe celalalt si o doare in cot de Luceafar".

Despre Nichita Stanescu, un alt elev de clasa a XII-a scrie: ca este un poet care se mira de orice. El se mira si de faptul ca oamenii aud si au urechi. Pai de ce? El n-a avut urechi? A vazut el vreun om fara urechi? Ma rog, da se zice ca asa este in poezie, sa te miri de toate si sa le pui pe toate unele subt altele, in randuri scurte, ca sa se vada ca sunt versuri"

La cerinta de a scrie un text de tip argumentativ, de 15-20 de randuri, despre timp, pornind de la ideea exprimata in afirmatia "Timpul se schimba. Trebuie sa ne schimbam si noi cu dansul" a lui Lovinescu, unul dintre elevi scrie: "Pai da, trebuie sa ne dam dupa timp, acum nu mai este vreme de dulcegarii, de tromboane, trebuie sa stii sa traiesti, sa faci bani, sa ai casa si masina, sa ai un servici usor si banos. Daca te dai dupa timp traiesti bine, cum traiesc

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri