Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Ai parte de cateva momente mai incordate din cauza discutiilor cu un coleg/a sau cu un prieten/a. Reusesti totusi sa treci cu rapiditate peste acest incident. Pe seara se anunta musafiri.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Mayasii au creat un sistem de numere in baza 20, care a fost preluat mai apoi de celelalte popoare mezoamericane, printre care si aztecii. Cifrele erau scrise ca puncte si linii.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un tip se duce sa returneze un papagal la Petshop.
-Va rog sa-mi dati un mascul!
-Pai cum v-ati dat seama ca e femela?
-In loc sa repete ce zic eu, ma contrazice!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Catastrofa la capacitate

02 Aprilie 2003
In judetul Bistrita-Nasaud, mai putin de jumatate din elevii de clasa a opta au luat nota de trecere la simularea examenului In perioada 18 - 28 martie, in scolile din judetul Bistrita-Nasaud s-a desfasurat simularea examenului de capacitate pentru elevii de clasa a opta care si-au propus sa urmeze din aceasta toamna cursurile unui colegiu sau unui liceu cu profil umanist. Potrivit unor surse oficiale din interiorul comisiei de evaluare a Inspectoratului Scolar Bistrita-Nasaud, cele mai slabe rezultate au fost obtinute la matematica, la care din cei aproximativ 4.500 de elevi care s-au prezentat la simulare doar jumatate au reusit sa obtina nota de promovare. Mai mult, din elevii care au trecut proba de matematica, peste 1000 au obtinut note cuprinse intre 5 si 5,99 si doar un singur elev a reusit sa ia nota 10. Dezastru a fost si la proba de limba si literatura romana, unde, conform acelorasi evaluari, din cei 2800 de elevi prezenti la simulare, au fost respinsi peste 1600, iar din cei care au promovat acest examen majoritatea au primit note de 5 si de 6. Cu toate acestea, trebuie spus faptul ca au fost si elevi care s-au pregatit si care au optat pentru istorie, majoritatea acestora reusind sa treaca simularea de acum o saptamina. De asemenea, 20 de absolventi au reusit sa obtina din partea profesorilor corectori nota maxima, 10 la istorie, unul la matematica si 9 la geografie.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri