Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Starea de sanatate te poate trimite la medicul de familie pentru un control amanuntit. Poate ca nu este nimic grav, dar ar trebui sa acorzi mai multa atentie alimentatiei si hidratarii.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In lumea intreaga exista peste 9000 de specii de pasari.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Iepurasul se plimba prin padure purtand sapca. Ursul in fiecare zi cand il vedea il batea pe motiv ca poarta sapca. Iepurasul s-a dus la leu si i-a povestit. Leul l-a chemat pe urs spunandu-i sa gaseasca alt motiv. Iepurasul intre timp asculta la usa. Leul:-Ba ursule tu esti prost! Ba cand il vezi pe iepuras ii ceri o tigare ca sti ca el nu fumeaza. Daca cumva are tigari ii ceri cu filtru, daca are ii ceri fara filtru, daca cumva are de amandoua ii ceri si un foc, daca are bricheta ii zici ca vroiai chibrit si invers. Ursul:- Gata sefu' asa fac!
A doua zi se intalneste cu iepurasul. Ursul:-Ba iepurasule da o tigare! Iepurasul:-Desigur de care vrei cu filtru sau fara? Ursul:-Da una cu filtru! Dar da si un foc! Iepurasul:-Vrei de la chibrit sau de la bricheta? Ursul:-Da de la bricheta! Dupa un minut Ursul:-Ba tu iar porti sapca!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Capacitatea a fost simulata fara probleme in Capitala

17 Martie 2003
Aproape 95% dintre elevii bucuresteni din clasele a Vlll-a, inscrisi la simularea examenului de capacitate, au fost prezenti, sambata, la test, a declarat Adrian Stoica, directorul Serviciului National de Evaluare si Examinare (SNEE). Testul a inceput la ora zece, dar elevii s-au adunat la centrele de examen cu aproape doua ore inainte. Cei mai multi au plecat devreme de acasa pentru a nu intarzia, chiar daca distanta pana la scoala era mica. Altii au vrut sa mai discute cu ceilalti colegi anumite subiecte, dar un impresionant numar de scolari a luat "cu asalt" bisericile din apropierea centrului de examen. A fost si cazul elevilor arondati centrului din Scoala generala 179 din Sectorul 1 aflat in apropierea Bisericii Bazilescu, sau celor de la Scoala 182, mai apropiati de Biserica Sf. Andrei. Grupuri de elevi au mers mai intai in biserica, unde s-au rugat sa "le cada un subiect usor" si apoi la scoala. Pentru multi dintre elevi subiectele au fost de nivel mediu, dar au existat si cazuri in care viitorii absolventii nu stiau mai nimic despre subiecte. Un subiect controversat pentru cativa candidati a fost subiectul care viza realizarea unei compuneri in care personajul principal era dintr-o balada populara. Unii elevi au reclamat faptul ca balada populara nu a fost inca studiata. Directorul Stoica a explicat ca balada populara a fost studiata in clasele a Vl-a si a Vll-a si figureaza in toate cele trei manuale alternative.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri