Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Astazi o sa descoperi ca o parte din priestenii tai, te vorbesc pe la spate si intentioneaza sa te indeparteze. Chiar daca este deranjant si dureros, cel mai rau lucru pe care il poti face este sa le raspunzi cu aceeasi moneda.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cele 10 plagi ale Egiptului din Biblie: apa se transforma in sange, broastele, paduchii, animalele salbatice invadeaza orasul, animalele mor de boala, bube dureroase, grindina, lacustele, intuneric si moartea primilor nascuti.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Ce e verde si alearga pe sub pamant? R:o rama care face jogging imbracata-n trening

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Candidatii "de 9 si 10" au depus cele mai multe contestatii la Bacalaureat

13 Iulie 2005
Din rezultatele partiale primite ieri de Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) reiese ca aproximativ 80% din candidati au reusit sa promoveze Bacalaureatul 2005. "Din cate stiu, gradul de promovabilitate din acest an se situeaza la acelasi nivel cu cel de anul trecut. Diferenta ar fi irelevanta, insa asteptam rezultatele finale", ne-a declarat Paloma Petrescu, secretar de stat pentru invatamantul preuniversitar. La nivelul tarii, cel mai bun procent de promovabilitate a fost in judetul Hunedoara, 95,34%, urmat de judetul Suceava, cu 94,84% si de judetul Mehedinti, cu 94,86%, iar cel mai mic procent de promovabilitate a fost inregistrat in judetul Teleorman, 61,02%. Insa, un lucru este cert. "Nu s-au mai organizat protocoale, deoarece nu am mai permis. Pe viitor insa trebuie sa ne organizam mai bine la nivelul judetelor, deoarece acolo exista cantine si internate care sunt obligate sa asigure conditiile necesare cadrelor didactice", ne-a precizat Paloma Petrescu. Cat priveste situatia contestatiilor, ieri, la MEC, inca nu se cunostea numarul exact de lucrari destinate recorectarii. Se comenta insa faptul ca, surprinzator, cei mai multi nemultumiti proveneau din randul candidatilor care obtinusera note intre 9 si 10. La nivelul Capitalei, s-a inregistrat inainte de depunerea contestatiilor o promovabilitate de 77,73%, cu aproximativ 0,50% mai ridicat decat cel corespunzator primei sesiuni de Bacalaureat din 2004 (77,26%). "Numarul contestatiilor care au fost depuse ieri este de 5.700, foarte apropiat de cel de anul trecut, de 5.500", ne-a declarat Daniela Nedelcu, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Bucuresti. Cel mai bun procentaj, 100%, a fost la Centrul de examene de la "Virgil Madgearu", unde au sustinut examene doar elevii liceului cu acelasi nume, iar cel mai scazut, la centrul de examene "Ion Barbu". Acolo, au sustinut probele de examen absolventii de la invatamantul seral si de la fara frecventa ai Grupului Scolar "Dimitrie Gusti".

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri