Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Petroleum este un cuvant de origine romana care provine din "oleum petrae" = ulei de piatra, denumire pe care romanii au preluat-o de la egipteni. Acestia au descoperit petrol la suprafata in regiunea muntilor Golfului Suez. Se presupune ca in antichtate romanii foloseau petrolul ca lubrifiant la osiile carelor romane. In timpul Bizantului petrolul era parte componenta a focului grecesc - o arma temuta in luptele navale de odinioara.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Se spune ca in armata lui Napoleon era un soldat care ii semana atat de bine incat toata lumea credea ca este Napoleon travestit, venit in inspectie. Normal, chestia ajunge si la urechile lui Napoleon care se hotaraste sa vada cu ochii lui cat de mare e asemanarea. Il cheama la el pe soldat, il examineaza se uita ba in oglinda, ba la soldat si in cele din urma il intreaba:
- Asculta soldat, mama ta a fost servitoare la curtea tatalui meu?
- Nu, sa traiti, tatal meu a fost servitor la curtea mamei dvs!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Calendarul probelor de la Bacalaureat a fost modificat

07 Octombrie 2009
Ministrul interimar al Educatiei, Emil Boc, a anuntat, marti, calendarul probelor de verificare a competentelor din cadrul bacalaureatului, acestea urmand sa fie sustinute mai tarziu decat la datele anuntate anterior de MEC.

"Ar fi fost ideal ca aceste probe sa fi putut fi sustinute si in aceasta toamna, cum probabil se va intampla anul viitor. Acum, insa, pentru ca s-a facut trecerea la sistemul axat pe competente, este necesar un interval de timp pentru pregatirea modelelor de subiecte, pentru afisarea lor pe site si pentru realizarea unor simulari, astfel incat copiii sa stie la ce sa se astepte. De aceea, am realizat un calendar putin mai relaxat, pentru a avea acces la informatie, pe de o parte, dar si la o simulare, pe de alta parte", a explicat Boc.

Competentele la limba romana

Astfel, proba de verificare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana va fi sustinuta in intervalul 15-17 februarie, in loc de 11-13 ianuarie, cum anuntase ministerul pe 30 septembrie.

"In cadrul acestei probe de evaluare care se va solda cu un certificat si care va masura competenta de comunicare orala in limba romana va urmari calitatea gramaticala, acea capacitate de a vorbi corect in limba romana, calitatea stilistica, nivelul continutulu, precum si comportamentul verbal si nonverbal al elevului in actul de comunicare", a explicat ministrul interimar al Educatiei.

Dupa verificarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, va avea loc si proba orala de limba materna, pentru elevii care au invatat in alta limba decat romana, la un liceu specializat in acest sens.

Competentele digitale

Proba de verificare a competentelor digitale va fi sustinuta intre 19 si 29 aprilie, in loc de 18-19 ianuarie.

Fiecare subiect de la aceasta proba va cuprinde 25-30 de intrebari despre utilizarea computerului si organizarea fisierelor, sisteme de operare, procesoare de texte, procesoare de calcul tabelar, prezentari, baze de date si mijloace moderne de comunicare, respectiv internet.

Continuarea pe ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri