Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Incepi sa interactionezi mai mult cu familia. Asta iti va da ocazia sa descoperi multe lucruri noi pe care nu le stiai despre unii membri ai familiei. Este un moment bun de reconectare si relaxare.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Matematicianul John von Neumann a calculat ca mintea umana poate inmagazina 280 de catralioane de biti de memorie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Doua blonde vor sa traverseze stada, semaforul rosu. Se opresc :
- Mamaaa, vezi ce rosu frumos?!
- Da, wow...
- Da, uite ce galben fain...
- Aha...
- Da, uite ce verde frumos...
- Da, asta e chiar super...
- Aaa... iar rosu ala... L-am mai vazut, hai sa mergem!!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bucurestenii, cei mai slabi la Romana si Limbi straine

29 Iunie 2004

Ultima statistica a Ministerului Educatiei si Cercetarii arata ca, dupa primele doua probe orale de la Bacalaureat, cele de la Limba si Literatura Romana si Limba straina moderna, cea mai redusa pro-movabilitate s-a inregistrat la elevii bucuresteni. Astfel, in procente, la Romana, au promovat 92,68% din candidati, iar la proba a doua, 95,46%. Judetele cu elevii cei mai bine pregatiti, inregistrand un procentaj maxim, sunt Botosani, Calarasi, Ialomita, Mehedinti (la Romana) si Bihor, Bistrita Nasaud, Botosani, Caras Severin, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Neamt, Salaj, Sibiu, Teleorman, Valcea si Vrancea (la Limba straina).


Potrivit Regulamentului de organizare si desfasurare a sesiunii de Bacalaureat, candidatii care au picat la una dintre aceste probe nu se mai pot prezenta la probele scrise. Practic, ei mai au sansa de a promova Bacalaureatul prin sustinerea tuturor probelor din sesiunea de toamna.


Tentativa de frauda in Bucuresti


Dupa primele rapoarte ale profesorilor supraveghetori, ieri, la prima proba scrisa de la Romana, in Bucuresti s-a inregistrat o singura tentativa de frauda. Un candidat de la centrul de examen de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", din sectorul 2, a fost prins copiind si eliminat de la examen. Din cele trei variante de subiecte pregatite, presedintele Comisiei centrale de Bacalaureat, secretarul de stat Irinel Chiran, a extras plicul cu nr. 1.



Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri