Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Cel mai bun prieten/a nu trece prin clipe fericite in aceaasta perioada. Isi doreste sa aiba din partea ta mai multa sustinere si respect.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In interiorul urechii tale existe trei oscioare, legate de timpan. Acestea sunt ciocanul, nicovala si, cel mai mic dintre toate, scarita. Cand timpanul vibreaza sub influenta sunetelor, aceste trei oscioare transmit vibratia urechii interne, care, la randul sau, transmite semnalul la creier.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Era odata un marinar balbait. El sa dus pe o corabie si a inceput sa se uite pe binoclu. El a vazut un om in apa si a spus:
- Re, re, re, pe, pe, pe, de, de! Om la apa!
si au sarit toti marinarii sal salveze. A doua zi tot asa s-a intamplat. Marinaul striga:
- Re, re, re, pe, pe, pe, de, de! Om la apa si au sarit marinarii sa-l salveze. Iar a treia zi. Marinarul striga:
- Re, re, re, re, re.
si marinarii au sarit inainte sa termine de spus cuvintele.
Apoi marinarul continua:
- Rechinii!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bataie pe liceele de mate-info

25 Iunie 2004
Concurenta cea mai acerba la admiterea in liceele din Capitala se pare ca va fi la cele cu profil de matematica-informatica, filologie si stiinte sociale, spune conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), in urma unui sondaj efectuat in randul absolventilor de clasa a VIII-a. La fel ca anul trecut, liceele unde se va intra cu medii foarte mari par sa fie, printre altele, „Sf. Sava“, „Cantemir Voda“, „Elena Cuza“, „Emil Racovita“, „Gheorghe Lazar“, unde mediile de admitere nu au coborat sub 9 sau 8. Intrucat matematica si informatica sunt pe primul loc in ierarhia optiunilor, numarul de locuri pentru acestea a fost suplimentat, ajungand la peste 7. 500. Asta si pentru ca, spun surse din ISMB, se asteapta si anul acesta venirea in Bucuresti a peste 3. 000 de candidati din provincie. Incepând de ieri si pâna in 3 iulie, elevii care au promovat capacitatea, asistati de dirigintii claselor a VIII-a, completeaza fisele de înscriere în vederea repartizarii computerizate in licee si scoli profesionale. Marea problema o reprezinta, si anul acesta, completarea optiunilor. Algoritmul de admitere ordoneaza elevii dupa medii si îi repartizeaza în aceasta ordine, pe baza optiunilor exprimate de ei. Pentru a evita incurcaturile, este recomandata completarea unui numar cât mai mare de optiuni, mai ales ca, anul acesta, nivelul mediilor de admitere este sensibil mai mare fata de 2003. Deoarece nu au stiut sa completeze fisele cu optiuni, in anii trecuti, sute de elevi foarte buni au fost repartizati de calculator la licee industriale, iar altii au ramas, pur si simplu, pe dinafara.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri