Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Azi te vei plictisi, dar nu pentru mult timp. Vei apela la cel/cea mai bun/a prieten/a sa te scoata din aceasta stare de monotonie.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Singura tara din Europa cu o limba unitara - fara dialecte sau minoritati nationale este Islanda.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Nepotul sta de vorba cu bunica-su:
- Bravo, tataie! Esti casatorit de 50 de ani si inca iti
numesti sotia "iubirea mea"???
- Eheei, nepoate, de 15 ani am uitat cum o cheama si mi-e
frica s-o intreb!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bariera limitei de varsta la testele nationale a cazut

04 Octombrie 2004
Noua Metodologie de organizare si desfasurare a testelor nationale, valabila pentru anul scolar 2005-2006, stipuleaza o modificare, care, desi propusa de mai mult timp, n-a fost, sub nici o forma, acceptata in ultimii ani: "La testele nationale se pot prezenta atat absolventii clasei a VIII-a de gimnaziu din seria curenta, cat si cei din seriile anterioare, care nu au trecut examenul de Capacitate sau testele nationale, indiferent de varsta candidatului" (art. 2). Pana acum, un elev care n-a promovat acest tip de examen avea dreptul sa mai participe la inca doua sesiuni ulterioare. Totodata, documentul mai precizeaza la articolul 3 (alin. 3) ca "atat candidatii proveniti din invatamantul de stat, cat si cei proveniti din invatamantul particular au dreptul sa sustina testele nationale fara taxa".

Ministerul Educatiei si Cercetarii a decis ca sesiunea testelor nationale sa se organizeze doar o singura data pe an. In privinta accesului pe locurile din clasele de liceu, selectia candidatilor se va face in continuare in sistem computerizat, in baza mediei generale. Pentru aceasta, media de la teste va insemna o pondere de 50%, iar restul, din media de absolvire a claselor a V-a si a VIII-a.

"Nu se plateste nici o taxa, ori de cate ori candidatul sustine sesiunea de teste nationale pentru promovarea in liceu."

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri