Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Numai 10 minute sunt suficiente pentru o camila ca sa-si bea portia sa de apa de 125 litri. Ea rezista fara apa 14 zile, insa pierde 30% din greutate in acest interval de timp.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merge un reporter la un ardelean si vede doua turme de oi pe doua dealuri si il intreaba pe bade:
- Bade, da' care oi dau lapte mai bun?
-D'apoi alea albe.
- Si alea negre?
- D'apoi s-alea.
- Bine bade, da' care oi au blana mai buna?
- D'apoi alea albe.
- Si alea negre?
- D'apoi s-alea.
- Bine bade, da' care oi au carnea mai sanatoasa?
- D'apoi alea albe.
- S-alea negre?
- D'apoi s-alea.
La un moment dat reporterul nervos il intreaba pe bade:
- Da' bine bade, da' care ii diferenta dintre oi?
- D'apoi alea albea is a mele.
- Si alea negre?
- S-salea.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bacalaureatul din 2005, intarziat cu o saptamana

03 Noiembrie 2004
Sesiunea de vara a examenului de bacalaureat din 2005 va incepe in 27 iulie, cu o saptamana mai tarziu decat in anul precedent, elevii claselor a Xll-a urmand sa termine cursurile o data cu sfarsitul anului scolar din invatamantul preuniversitar si nu mai devreme.
Potrivit graficului de organizare si desfasurare a examenului de bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2005, inscrierea candidatilor pentru acest test va dura intre 2 si 13 mai,
cursurile pentru clasa a Xll-a finalizandu-se in 17 iunie.
Examenul va incepe in 27 iulie, cu probele orale. Astfel, in 27 si 28 iunie are loc proba la Limba si literatura romana - oral. In 29 si 30 iunie - Limba si literatura moderna, iar in 1-2 iulie - Limba si literatura materna.
Probele orale sunt eliminatorii, nota minima pentru promovarea acestora fiind 5.
Probele scrise incep in 4 iulie, cu testul la Limba si literatura romana. In 5 iulie este testul la Limba si literatura materna, 6 iulie - proba obligatorie a profilului, 7 iulie - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (proba scrisa sau practica), 8 iulie - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (proba scrisa sau practica).
In 11 iulie vor fi afisate rezultatele (pana la ora 16,00) si vor fi depuse contestatiile (orele 16,00 - 20,00). In 12-13 iulie 2005 vor fi rezolvate contestatiile, astfel ca in 14 iulie sa fie afisate rezultatele finale. Candidatii care nu au promovat examenul sau numai anumite probe in sesiunea din vara mai au o sansa in toamna.
Astfel, pentru sesiunea septembrie 2005, inscrierile se desfasoara in intervalul 18 - 22 iulie.
Examenul incepe in 22-23 august cu - Limba si literatura romana - proba orala, 24-25 august 2005 - Limba si literatura moderna, 26-27 august 2005 - Limba si literatura materna.
Probele scrise incep in 29 august - Limba si literatura romana, 30 august - Limba si literatura materna, 31 august - proba obligatorie a profilului, 1 septembrie - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii (proba scrisa sau practica), 2 septembrie - o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare ( proba scrisa sau practica), 5 septembrie -

afisarea rezultatelor (pana la ora 16,00) si depunerea contestatiilor (orele 16,00 - 20,00). In 6-7 septembrie vor fi rezolvate contestatiile, iar in 8 septembrie 2005 vor fi afisate rezultatele finale.

Curierul National, 03 noi 2004

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri