Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cuvantul radar provine din engleza.

› vrei mai mult

Bancul zilei

doua blonde au fost la un examen la facultate, iar cand au terminat au iesit pe hol si una a intrebat-o pe cealalta:
- Tu ce ai scris pe foaia de examen?
- Nimic!
- Vai, o sa creada ca am copiat!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bacalaureatul cu rezultate paradoxale

09 Septembrie 2004
Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an s-a finalizat cu un procent de promovabilitate de peste 70%. Putem deja vorbi de judete funtase si codase in aceasta intrecere scolareasca.
Un rezultat cel putin interesant s-a inregistrat la Botosani, unde promovabilitatea a fost de 100%. Procente mari mai au si judetele Neamt (98,81%), Ilfov (97,33%), Suceava si Alba, cu cate 97,06% si respectiv 96,89%. La nivelul intregii tari, rezultatele arata ca cele mai multe note obtinute sunt mici, cuprinse intre 6 si 6,99. Notele cuprinse intre 9 si 10 sunt de ordinul catorva zeci.

CODASELE. Printre judetele in care promovabilitatea a fost scazuta se numara Olt, cu 50,83%, Dambovita, cu 51,48%, si Prahova, cu 51,78%. In Tulcea, procentul este un rusinos 36,34%. “Rezultatele slabe ar trebui sa le dea de gandit profesorilor”, a declarat Niculae Antonescu, inspector scolar general al judetului, citat de Rompres.

In Bistrita, circa 30% dintre candidati nu au reusit sa obtina mult dorita diploma de Bac, iar in Braila, cei care au obtinut-o au reprezentat 49% dintre candidati, cea mai mare medie fiind de 9,50. Clujul are 54,1%, procent considerat satisfacator de catre Inspectoratul Scolar Judetean.

DIFICULTATI LA LIMBA ROMANA. In Harghita, elevii au avut din nou probleme cu limba si literatura romana, informeaza Rompres. Procentul de promovabilitate a fost de 85, dar aproximativ 75% dintre participantii la cea de-a doua sesiune de Bacalaureat sunt candidati care au picat in iunie-iulie la disciplina limba si literatura romana. Marea majoritate a acestora este reprezentata de catre liceeni de etnie maghiara. Problema limbii romane este un fenomen in judetul Harghita, deoarece exista un numar mic de profesori calificati pe acest domeniu. In Slatina s-a inregistrat cea mai mica promovabilitate din ultimii ani, abia jumatate din candidati reusind sa treaca examenul. Vasluiul este insa pe unul dintre primele locuri, cu 80%.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri