Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Ar fi bine sa mai citesti o carte, chiar asa, cum se numeste ultima carte citita de tine? Nu strica sa faci putin exercitiu de citit. Macar cand vremea e mohorata sa mai citim si noi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In civilizatiile precolumbiene, jaguarul era vazut ca zeu in Mexic, Guatemala si Peru.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merge un flacau noaptea pe strada. Il opresc doi hoti:
-Ma, scoate scurta si da-o 'ncoace!
-Poate nu trebuie, e din hirtie presata!
-Atunci scoate pantalonii, am zis!!
-Nu, ca sunt cirpiti!spune flacaul cu umilinta.
-Atunci da incoace pantofii!
-Nu, ca le cad talpile...
Atunci unul din hoti intreaba:
-Cine esti tu, ma?
-Student.
-Auzi ma, Vasea, ia da-i 50000 de lei!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bacalaureat cu X si 0

03 Iunie 2003
In acest an, probele orale ale Bacalaureatului - limba si literatura romana, limba moderna si limba materna - vor fi apreciate cu admis sau respins si nu cu note, asa cum se intimpla in anii precedenti. Calificativul va fi acordat pe baza unei grile de notare, completata de cei doi profesori evaluatori. Daca exista diferente de opinii intre acestia, ele vor fi mediate de presedintele comisiei din liceul respectiv, ne-a declarat prof. Viorel Tiganescu, presedintele Comisiei de Bacalaureat a Municipiului Bucuresti. Spre deosebire de anii trecuti, fiecare elev are dreptul sa traga un singur bilet la probele orale, a doua incercare nefiind permisa. Pina acum, cine tragea al doilea bilet avea nota scazuta cu doua puncte. Acum, din moment ce nu se mai dau note, s-a considerat ca elevul trebuie sa aiba o singura incercare, ne-a declarat Daniela Nedelcu, inspectorul general al Capitalei. Subiectele pentru probele orale vor fi facute publice de Ministerul Educatiei si Cercetarii pina cel tirziu duminica, 8 iunie. Ele vor putea fi consultate de elevi in orice liceu din tara, sau pe pagina web a Ministerului Educatiei, la adresa www.edu.ro.
* In acest an, toate probele scrise ale Bacalaureatului vor fi sub forma de teste- grila. Elevul va trebui sa completeze cu X casutele corespunzatoare raspunsurilor gresite de pe grila si cu 0 casuta corespunzatoare raspunsului corect. Fiecare intrebare de pe grila va avea un singur raspuns corect.
* Elevii nu vor avea voie sa faca stersaturi sau modificari dupa completarea grilelor. In cazul in care elevul a gresit trebuie sa solicite o alta foaie si sa ia totul de la capat. Orice stersatura atrage dupa sine eliminarea din examen, a explicat Viorel Tiganescu.
* Grilele de Bacalaureat vor avea 45 de intrebari, cu exceptia celor de la disciplinele matematica si fizica, unde vor fi cite 30 de intrebari. Conform ultimelor dispozitii ale MEC, subiectele-grila vor fi prezentate candidatilor pe foi autocopiante, iar lucrarile nu vor mai fi secretizate. Dupa completarea lor, elevul pastreaza copia si preda originalul, ambele fiind semnate de profesorii supraveghetori, de unul sau doi colegi si de catre candidat.
* Corectarea si notarea se fac in prezenta candidatului, in aceeasi zi.
* Singurele probe de Bacalaureat care se sustin in forma clasica sint cele de limba romana si limba materna, unde lucrarile vor fi secretizate. MEC a decis si sporirea vigilentei profesorilor in timpul examenului. Astfel, fiecare sala de examen va avea trei supraveghetori si nu doi, ca anii trecuti.
* Absolventii nu au voie sa introduca nici un fel de hirtii in sala de examnen. Toate foile pe care se scrie sint tipizate si introduse in sali pe baza de proces-verbal.
* Intrarea in sala cu telefoane mobile sau cu alte mijloace de comunicare cu exteriorul se considera tentativa de frauda si atrage eliminarea din examen, indiferent daca au fost folosite sau nu. MEC a stabilit ca, in acest an, elevii care au avut scutire medicala de la orele de educatie fizica cel putin un semestru in cei patru ani de gimnaziu nu vor mai putea alege aceasta disciplina pentru Bacalaureat. Derogari se pot obtine numai printr-o solicitare scrisa la Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri