Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Toate caracatitele sunt veninoase, insa numai cele cu inele mici albastre sunt cunoscute ca a fi mortale pentru oameni.

› vrei mai mult

Bancul zilei

era odata 3 francezi care au venit in Romania.Si unu a auzit la un colt de strada asa:Noi trei noi trei.Al doilea a auzit la un colt de strada asa:Doar pentru o lingura de dulceata.Al treilea francez a auzit la un colt de starada asa:Un magar mare si prost.Moare o femeie.Vine un politist si zice:ma cine a omoruto pe femeia asta??zice acum primul francez:Noi trei noi trei noi trei. politistul zice:ma de ce ati omorato pe femeia asta?acum zice al doilea francez:Doar pentru o lingura de dulceata.zice politistul:ma voi stiti cine sunt io?va bag la puscarie inmediat. Acum zice al treilea francez:Da, un magar mare si prost un magar mare si prost. :-p

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bacalaureat 2016: Subiectele la limba si literatura romana

04 Iulie 2016


Peste 137.000 de absolventi de liceu au sustinut, luni, prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana, din cadrul sesiunii iunie-iulie a examenului de bacalaureat.

La primul subiect, atat elevii de la profilul uman, cat si cei de la profilul real au avut de tratat genul dramatic: un text la prima vedere dintr-o piesa de teatru - Madona, scrisa de dramaturgul Tudor Musatescu.


La subiectul doi, elevii de la uman au trebuit sa argumenteze rolul lecturii in dezvoltarea personala, iar cei de la profilul real au avut de prezentat rolul pe care il au jocurile video in viata tinerilor.

In ceea ce priveste subiectul cu numarul trei, elevii de la uman au avut de comentat romanul "Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi".


In schimb, cei de la real au avut de radactat un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte particularitati de constructie a unui personaj dintr-un roman interbelic studiat.

Examenul de bacalaureat va continua, marti, cu proba la Limba Materna, iar miercuri, 6 iulie, candidatii vor sustine proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie).



Vineri va avea loc proba la alegere in functie de profilul absolvit, care se sustine la una din cele 10 materii: geografie, chimie, fizica, biologie, informatica, filosofie, logica, psihologie, sociologie sau economie.



Afla mai mai multe despre Bacalaureat 2016: Subiectele la limba si literatura romana pe ziare.com



Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri