Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai raspandita limba este chineza, vorbita de peste 1,1 miliarde de oameni. Abia urmatoarea este engleza, vorbita de aproximativ 800 de milioane de persoane. Pentru 330 din acestia, engleza este limba materna: circa 270 de milioane in SUA si 60 de milioane in Marea Britanie.

› vrei mai mult

Bancul zilei

.Merge Bula la bunica-sa si ii cere 200 mii imprumut .
-Bunica, da-mi 200 mii imprumut .
-Pana cand?
-Pana nu-ti dau una.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bac pentru peste 190.000 de elevi

26 Iunie 2006
Peste 190.000 de elevi vor sustine astazi si maine prima proba orala eliminatorie - la limba si literatura romana - din sesiunea de bacalaureat.

Probele orale incep la ora 9,00 si au caracter public. Examinarea se realizeaza, in prezenta a cel putin trei candidati, de catre doi profesori examinatori. Acestia pot interveni cu intrebari lamuritoare sau suplimentare, de regula dupa ce candidatul si-a prezentat raspunsurile.

Fiecare profesor examinator evalueaza raspunsul candidatului de la probele orale cu note intregi de la 1 la 10, in functie de punctajul orientativ de evaluare.

Un candidat se considera promovat daca a obtinut minimum nota 5.

Candidatii care nu se prezinta la o proba orala sunt declarati 'neprezentati' la examenul de Bacalaureat si nu mai participa la examenele urmatoare.

Nu se admit contestatii la probele orale si practice din cadrul examenului de Bacalaureat (cu exceptia probei de dicteu melodic si armonic, de la profilul artistic - muzica).

Subiectele pentru probele orale au fost elaborate la nivel national si au un grad de complexitate care permite tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute.

MEC a publicat pe site-ul http://subiecte.edu.ro subiectele pentru probele orale ale examenului de Bacalaureat 2006.

Probele orale vor continua in zilele de 28 si 29 iunie cu limba si literatura moderna, respectiv 30 iunie-1 iulie - limba si literatura materna.

Prima proba scrisa, la limba si literatura romana, se va sustine luni, 3 iulie.

Sursa ROMPRES

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri