Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi vei primi o mustrare din partea parintilor, iar daca te lasi condus de emotii, s-ar putea sa ratezi esentialul. Parintii nu-ti doresc raul, ei sunt doar atenti la detalii si iti doresc tot ce e mai bine pentru tine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Broasca-testoasa Lepidochelys kempii isi depune ouale indeosebi pe o plaja din Mexic. De mult, aici veneau zeci de mii de testoase. In prezent numai cateva sute ajung si isi depun ouale. Multe dintre ele s-au inecat prinse in navoadele pentru peste, in timp ce altele au murit din cauza apelor poluate cu petrol.

› vrei mai mult

Bancul zilei

- De ce trebuie sa invat limb franceza?
- Pentru ca jumatate din omenire vorbeste aceasta limba.
- Si nu credeti ce e de ajuns?

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bac fara incidente

24 August 2005
Prima proba a sesiunii de toamna a bacalaureatului a continuat ieri fara incidente, procentul de promovabilitate a examenului oral fiind unul foarte ridicat, desi profesorii s-au plans de nivelul scazut de pregatire al candidatilor. La centrul de examinare organizat in incinta Grupului Scolar Industrial "Mircea Eliade", proba orala la romana s-a incheiat inca de luni. Informaticianul care se ocupa de bacalaureat, Lucian Popa, a declarat ca in timpul desfasurarii examenului nu a avut loc nici un incident, iar procentul de promovabilitate a fost de 98%. Proba a fost sustinuta de 60 de candidati, dintre care doar doi nu au promovat. Un membru al comisiei de bacalaureat din centrul de examinare de la Liceul Bilingv "Decebal" a declarat, pentru Rompres, ca dintre cei 75 de candidati inscrisi pentru proba de luni au absentat 12 si unul singur nu a promovat.

Candidatii trebuie sa dea examen doar la probele pe care nu le-au promovat in sesiunea de vara, dar chiar si asa fac cu greu fata testarii cunostintelor cu care ei ar fi trebuit, cel putin teoretic, sa fi absolvit cei patru ani de liceu. Examenul a fost intrerupt la pranz, cand profesorii din comisiile de examinare au parasit liceele pentru pauza de masa deoarece anul acesta conducerile liceelor nu au mai strans bani pentru "protocol" de la elevi. In tot acest timp, cei mai multi elevi au ascultat muzica, iar altii si-au repetat materia.

Sursa: Ziua

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri