Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Prima editie a Turului Frantei incepe la 1 iulie 1903. Castigatorul acesteia, Maurice Garin parcurge in 18 zile, 2500 de kilometri, cu o viteza medie de peste 25 de km/h.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Culmea ceasului desteptator: Sa sune ocupat...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Bac 2012 sesiunea toamna: vezi subiectele la limba romana

28 August 2012
Eminescu, Blaga si viziunea lumii intr-un roman studiat sunt subiectele care trebuie rezolvate de candidatii la cea de-a doua sesiune de bacalaureat, acestea fiind prevazute in varianta a treia, extrasa luni.



Candidatii la bacalaureatul de toamna care sustin, luni, prima proba scrisa, la limba romana au de rezolvat varianta trei, cu trei subiecte mari.



Primul subiect face referire la patru strofe din poezia "De-or trece anii..." de Mihai Eminescu si sunt noua cerinte, respectiv sa numeasca un sinonim pentru sensul din text al cuvintelor "a fermecat" si "taina", sa explice rolul cratimei din secventa "dac-al ei glas", sa contruiasca un enunt in care sa foloseasca substantivul "glas", sa transcrie doua cuvinte din text ale caror forma reprezinta abatere de la normele actuale ale limbii literere, sa precizeze doua motive literare identificate in textul dat, sa mentioneze doua marci lexico-gramaticale ale subiectivitatii, prezente in textul citat, sa prezinte semnificatia unei figuri de stil din textul dat, sa ilustreze cu exemple din texte doua trasaturi ale genului liric si sa comenteze in 6 - 10 randuri (60 - 100 de cuvinte) prima strofa a poeziei, prin evidentierea relatiei dintre ideea poetica si mijloacele artistice.



Citeste mai multe despre "Bac 2012 sesiunea toamna: vezi subiectele la limba romana" pe ziare.com.


Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri