Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


In aceasta zi o sa descoperi ca faci anumite lucruri gresite in grupul tau de prieteni. Daca situatia devine tensionata, nu strica sa iti ceri scuze si sa fii mai atent/a pe viitor.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Energia geotermala poate fi gasita sub forma de vulcani, de izvoare cu apa calda sau gheizere.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula calatorea intr-o zi cu autobuzul. In spatele lui, o doamna cu un copil care il imita. Bula, suparat, ii zice doamnei:

- Doamna, spuneti-i fiului dumneavoastra sa nu ma mai imite.
- Puisor, nu mai fa, mama, ca maimuta!

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Babilonia de la Bacalaureat

01 Iulie 2008
Suntem in a doua saptamana de Bacalaureat. Absolventii claselor a XII-a sustin astazi in scris, proba obligatorie a profilului. Si examenul din acest an a scos la iveala eternele probleme ale sistemului de invatamant: acuzatii de frauda, bani de spaga si copiat cat cuprinde prin diverse metode care mai de care mai inedite.

La Liceul de Muzica "George Enescu" din Bucuresti, aproximativ 60 de elevi au reclamat ca directorul adjunct i-a obligat sa contribuie fiecare cu cate 200 de lei pentru a obtine note mai mari la examenul de Bac.

S-au strans astfel 12.000 de lei. Aflata in concediu, directoarea adjuncta a liceului, Mirela Bulgariu, a declarat pentru "Gardianul" ca nimeni din conducere nu a cerut vreun ban de la copii si ca a plecat in vacanta tocmai ca sa evite asemenea discutii, deoarece crede ca este un complot al colegilor indreptat impotriva ei, pentru a fi inlaturata din functie.

Nu este singurul caz de nereguli la acest examen de Bacalaureat.
Cinci profesori bihoreni sunt anchetati, in aceste zile, pentru neglijenta la bacalaureat. Cel mai grav caz este al unui profesor din comisia de examen de la Colegiul National "Samuil Vulcan", din Beius. Dascalul a anulat lucrarea la limba si literatura romana a unui elev.

Alti doi profesori, de la centrul de examen organizat la Colegiul Tehnic "Alexandru Roman", din Alesd, au fost schimbati din comisie, pentru ca au permis elevilor sa fraudeze examenul.

"Doi candidati au fost eliminati din examen pentru tentativa de copiere, la centrul Alesd. Supraveghetorii de acolo au fost schimbati imediat, pentru ca toata povestea s-a petrecut sub nasul lor si a trebuit sa vina delegatul comisiei judetene de control din partea inspectoratului pentru ca elevii respectivi sa fie prinsi ca aveau surse de inspiratie", a declarat pentru "Gandul" inspectorul scolar general Ioan Seres.

Frauda nu te salveaza mereu

La nivel national, Ministerul Educatiei a anuntat ca peste 50 de elevi au fost eliminati din examen in urma acestei probe pentru ca au fost surprinsi copiind sau incercand sa copieze.

Ultimii doi profesori anchetati au dovedit fie ca nu cunosc metodologia de examen, fie ca prefera sa ii creada pe cuvant pe elevi, decat sa verifice listele cu candidati. La Colegiul Industrial "Traian Vuia", doi absolventi de liceu le-au cerut profesorilor supraveghetori sa le dea alte subiecte decat cele care li se cuveneau, iar profesorii au executat imediat.

O alta "curiozitate" a Bacalaureatului din acest an este descoperirea in Bucuresti a zeci de lucrari identice la proba scrisa de limba si literatura romana. Presedintele Agentiei de Evaluare si Asigurare a Calitatii Educatiei, Gheorghe Radulescu a reclamat ca tezele erau copiate dupa carti cu subiect rezolvat.

Ulterior, presedintele Comisiei de Bacalaureat Bucuresti, profesorul Sergiu Vasile Moga, a precizat ca nu are o confirmare ca tezele ar fi identice, iar cazul a fost inchis.

Si tot la Bacalaureatul din acest an am aflat si o noua metoda de copiat. Sistemul modern consta intr-un telefon mobil si un handsfree. Costa aproximativ 800 de lei si este un prieten bun, dispus sa-ti sufle raspunsurile corecte. Casca este insa si un risc asumat.

Mecanismul pare simplu: un magnet care se introduce in ureche si un colier care se asaza in jurul gatului, conectat la un telefon mobil. Casca "miraculoasa" are un an garantie, dar si dezavantaje pe masura. Magnetul din ureche poate provoca infectii grave.

Cam asta e tabloul sumbru al Bacalaureatului din acest an.
Dupa ce insusi ministrul Cristian Adomnitei a trimis examenul de maturitate la Parchet, lansand in chiar prima zi de examen acuzatii de frauda, este clar ca reforma din invatamantul romanesc n-a fost decat o imensa brambureala din care nimeni n-a mai inteles nimic, asa ca fiecare a supravietuit cum a putut.

Sursa: Ziare.com

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri