Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


In aceasta zi vei lua parte la o discutie foarte importanta cu prietenii, daca stii sa-ti sustii punctul de vedere, vei obtine respectul si admiratia grupului.

› vrei zodia ta

Bancul zilei

LA UN BAL UN BAIAT II ZICE UNEI BLONDE:
-HEI PAPUSO DANSEZI?
-DA
PAI ATUNCI DATE MAI REPEDE DE PE SCAUN CA SA POT SA MA PUN EU

› vrei mai mult

Cultura generala

Planeta Mercur NU are atmosfera. Cu cat un corp ceresc e mai mic cu atat sunt mai mici sansele sa aiba atmosfera. Se intampla asta pentru ca forta de atractie este mica, adica atomii si molecule de gaz pot zbura in spatiu deoarece corpul ceresc nu ii poate mentine acolo, asa cum se intampla pe Pamant. Atunci cand NASA lanseaza o racheta in spatiu, aceasta trebuie sa atinga o viteza minima pentru a putea scapa de gravitatia Pamantului. Rachetele care nu ating aceasta viteza minima, numita viteza de evadare, cad inapoi pe Pamant. Orice obiect care se deplaseaza cu o viteza egala sau mai mare decat viteza de evadare, poate scapa si ajunge in spatiu. Gravitatia atrage inapoi orice obiect care se deplaseaza mai incet decat viteza de evadare. Viteza de evadare a Pamantului este de aprox. 11 km pe secunda. Avand o gravitatie mai mica, viteza de evadare a planetei Mercur este de aprox. 4 km pe secunda. Prin urmare, este mult mai usor sa ajungi in spatiu de pe Mercur, decat de pe Pamant. Din cauza aceasta cerul este negru tot timpul iar stelele se pot observa si pe timpul zilei.

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Azi ultima repartizare in licee

23 Iulie 2007
Absolventii claselor a VIII-a care nu au fost repartizati prima data la licee sau la scolile de arte si meserii ori cei care nu au promovat Testele Nationale vor participa astazi la o noua repartizare computerizata, care va fi organizata de Ministerul Educatiei potrivit calendarului admiterii. Candidatii au putut completa fisele de optiuni in perioada 16-20 iulie.

Potrivit datelor ministerului, la prima repartizare computerizata, care a avut loc pe 12 iulie, din cei 138.865 elevi care au depus optiuni, nu au fost repartizati 1.539 elevi, respectiv 1,11 la suta din total, deoarece au completat prea putine optiuni in fisa de admitere.

Totodata, la Testele Nationale nu au promovat 36.506 candidati, iar la aceasta repartizare computerizata pot participa si elevii care au avut corigente. In urma repartizarii anterioare, la licee au mai ramas neocupate 5.494 de locuri si la scolile de arte si meserii 76.806 de locuri.

Sursa: edu.ro

Cauta in stiriPropune o stire

home : Scoala : Stiri