Horoscopul zilei

Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)


Azi te vei bucura de calatoria pe care o faci. Nu te deranjeaza ca esti singur/a in aceasta calatorie. Ai timp sa gandesti linistit/a la ce urmeaza sa faci in urmatoarea perioada de timp.

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 2018, recordul de cel mai scund om din istorie apartinea nepalezului Chandra Bahadur Dangi - 54,6 cm in inaltime. Oare mai este de actualitate acest record?

› vrei mai mult

Bancul zilei

Merge o blonda sa pescuiasca la copca. Ajungind pe lac scoate termosul, undita si vrea sa gaureasca gheata, cind aude o voce din cer:
- Aici nu sunt pesti sub gheata! Blonda gaseste alt loc si aude iar:
- Aici nu sunt pesti sub gheata! La fel i se-ntimpla si a 3-a oara dupa care ea intreaba ingrijiorata:
- Tu esti, Doamne?
- Nu, sunt directorul patinoarului...

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Azi incepe Bac-ul

21 August 2006
Emotii mari pentru absolventii de liceu care au ratat prima sesiune de Bac. Azi este programata prima proba din sesiunea a doua de Bacalaureat, la care se prezinta cei care au ratat deja o proba sau mai multe, in acest an sau in anii precedenti.
In total s-au inscris 42.991 de candidati, dar astazi, la "Romana", vin mai putini intrucat in prima sesiune a "plouat" cu note de 9,00 si 10,00.

Sunt candidati din toate judetele, mai putin din Ilfov, care au fost arondati la centre de examinare din Capitala.

Ministrul educatiei a ordonat masuri stricte de securitate, incepand cu redactarea subiectelor, pana la paza centrelor de examinare, cu politisti si jandarmi. Profesorii care redacteaza subiectele vor fi "prizonieri" pana se termina proba, pentru evitarea oricarei suspiciuni de frauda.

Probele orale sunt eliminatorii

Din pricina temperaturilor extrem de ridicate de astazi si maine, candidatii vor fi supravegheati sanitar si li se va permite intrarea in salile de concurs cu sticle de suc sau apa. Saptamana aceasta sunt programate probele orale, iar de luni 28 august, incep probele scrise, unde vor fi mai multi candidati, deoarece la sesiunea din iulie o mare parte din ei au gresit la "Romana - scris". Rezultatele vor fi afisate la 4 septembrie, iar cei nemultumiti au numai patru ore sa conteste notele. Ultimii care afla mediile vor fi contestatarii, in ziua de 7 septembrie. Ministerul Educatiei va continua sa verifice lucrari din prima sesiune, in special cele cu note foarte mari si in judetele unde proportia celor promovati a fost nefiresc de mare.

Sursa: Libertatea

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri