Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Una din inventiile lui Nikola Tesla este "Raza Mortii", un aparat menit sa aduca pacea mondiala si sa apere SUA, care putea distruge intr-o clipa orase si armate intregi. Se spune ca ideile lui Tesla au stat la baza faimosului experiment Philadelphia, din 1943, cand vasul Eldridge a fost facut sa "dispara".

› vrei mai mult

Bancul zilei

-Ioane,mi-a spart nevasta un bild.
-Lasa ca nu-i mare lucru.
- Ba ii, ca lo spart in capul meu

› vrei mai mult
Evaluare Nationala | Bacalaureat | Subiecte Examen | Forum | Arhiva | Referate

home : Scoala : Stiri

Anul acesta, elevii de clasa a opta vor da teste nationale

27 Octombrie 2006
Profesorii si parintii vor sa stie daca tezele cu subiect unic pe care elevii de clasa a saptea le vor da anul acesta vor conta sau nu la admiterea in liceu. Ministerul Educatiei raspunde doar ca anul acesta elevii de clasa a opta vor da testele nationale. Profesorii si parintii se plang ca Ministerul Educatiei a luat decizia ca elevii sa sustina tezele unice cu doar o luna inainte de data stabilita pentru examinare.

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, incearca sa linisteasca spiritele."Nu am stabilit ca vom schimba testele nationale, vrem sa vedem daca sistemul de invatamant e capabil sa raspunda coerent si corect la un asemenea test".

Conducerea Ministerului Educatiei sustine ca elevii nu trebuie sa fie speriati de tezele unice. Singura noutate este ca subiectele vor fi aceleasi in toata tara. Examinarea elevilor ar urma sa inceapa pe 24 noiembrie.

Deocamdata, insa, nu exista o metodologie pentru organizarea tezelor unice. Rezultatele acestora ar putea fi luate in calcul la admiterea in liceu din vara anului 2008.

Sursa: Realitatea TV

Cauta in stiri



Propune o stire

home : Scoala : Stiri